Close
Nagyon-nagyon rosszul jár, aki ezen a partszakaszon a tengerben könnyít magán

Nagyon-nagyon rosszul jár, aki ezen a partszakaszon a tengerben könnyít magán

A galiciai Vigo városának tanácsa elfogadott egy törvényt, melynek értelmében megtiltja, hogy az emberek a tengerparton vagy a tengerben könnyítsenek magukon. Aki megszegi a szabályt és rajtakapják, annak a művelet elég sok pénzébe fog kerülni.

Konkrétan 750 eurós (kb. 300 ezer forintos) bírsággal számolhatnak a tengerbe vagy a partra vizelők. Az új szabályok értelmében a nyilvános vizelés a strandokon “kisebb szabálysértésnek”, illetve “a higiéniai és egészségügyi előírások megsértésének” minősül.

A tanács ugyanakkor nem tisztázta, hogyan tervezi a szabály betartatását, illetve a fürdőzők és vízben evezők ellenőrzését. A városi strandon mindenesetre nyilvános WC-ket is felállítanak a “tengerbe pisilés” elleni küzdelem részeként.

A vigói tanács egyébként megtiltotta a szappanok és samponok használatát is a tengerben, és immáron edényeket sem lehet mosni a vízben.

Nem Vigo az első tengerparti város Spanyolországban, amely ilyen szigorúságot vezet be – 2017-ben a délkelet-spanyolországi Murciában található San Pedro del Pinatar tiltotta be a a tengerbe vizelést, valamint a meztelen napozást, továbbá az ütő- és labdajátékokat, illetve tilos a strandon a törülközővel való helyfoglalás is.

Annak ellenére, hogy a nyaralási szezon még csak most kezdődött, a mallorcai Playa de Palma üzlettulajdonosainak máris elegük van a részeg turistákból. Összefogtak, és kialakítottak egy öltözködési szabályzatot, amit a látogatóknak be kell tartaniuk, különben nem engedik be őket bizonyos bárokba és éttermekbe.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

spanyolország | vigo | tenger | vizelés | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram