Close
Nagyon-nagyon rosszul jár, aki ezen a partszakaszon a tengerben könnyít magán

Nagyon-nagyon rosszul jár, aki ezen a partszakaszon a tengerben könnyít magán

A galiciai Vigo városának tanácsa elfogadott egy törvényt, melynek értelmében megtiltja, hogy az emberek a tengerparton vagy a tengerben könnyítsenek magukon. Aki megszegi a szabályt és rajtakapják, annak a művelet elég sok pénzébe fog kerülni.

Konkrétan 750 eurós (kb. 300 ezer forintos) bírsággal számolhatnak a tengerbe vagy a partra vizelők. Az új szabályok értelmében a nyilvános vizelés a strandokon “kisebb szabálysértésnek”, illetve “a higiéniai és egészségügyi előírások megsértésének” minősül.

A tanács ugyanakkor nem tisztázta, hogyan tervezi a szabály betartatását, illetve a fürdőzők és vízben evezők ellenőrzését. A városi strandon mindenesetre nyilvános WC-ket is felállítanak a “tengerbe pisilés” elleni küzdelem részeként.

A vigói tanács egyébként megtiltotta a szappanok és samponok használatát is a tengerben, és immáron edényeket sem lehet mosni a vízben.

Nem Vigo az első tengerparti város Spanyolországban, amely ilyen szigorúságot vezet be – 2017-ben a délkelet-spanyolországi Murciában található San Pedro del Pinatar tiltotta be a a tengerbe vizelést, valamint a meztelen napozást, továbbá az ütő- és labdajátékokat, illetve tilos a strandon a törülközővel való helyfoglalás is.

Annak ellenére, hogy a nyaralási szezon még csak most kezdődött, a mallorcai Playa de Palma üzlettulajdonosainak máris elegük van a részeg turistákból. Összefogtak, és kialakítottak egy öltözködési szabályzatot, amit a látogatóknak be kell tartaniuk, különben nem engedik be őket bizonyos bárokba és éttermekbe.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

vizelés | tenger | víz | bírság | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom