Close
Világcsúcsot dönthet ez a tizenhét éves Ferrari

Világcsúcsot dönthet ez a tizenhét éves Ferrari

Ha egy modellt az alapítójáról keresztelnek el, az tudhat valamit. Enzo tud is.

Az RM Sotheby’s Online Only: Driving into Summer aukciója május 21-én indult, és egy Ferrari 288 GTO, illetve egy F50 társaságában máris egy csúcsmodellel jelentkezett.

Szakértők becslése szerint az árverésre bocsátott 2003-as Ferrari Enzo 2,6 és 2,9 millió dollár közötti összegért kerülhet új tulajdonoshoz – ezzel pedig a világtörténelem online aukción legdrágábban elkelt autója lehet.

A Ferrari 2002 és 2004 között összesen 399 darab Enzót gyártott, vagyis a legértékesebb és legritkább autók közé tartozik. Annak idején összeraktak egy négyszázadik példányt is, amelyet II. János Pál pápának ajándékoztak, azt az autót végül 2015-ben hatmillió dollárért elárverezték.

A versenyautókat idéző kétüléses kupét olyan autónak szánták, amelynek nemcsak a városi forgalomban, hanem a versenypályán is kiemelkedőt kellett nyújtania.

És nyújtott is: 660 lóerős teljesítményt és 350 km/h végsebességet tudott, nulláról százra 3,65 másodperc alatt gyorsult fel.

A 2002-es Paris Motor Show-n bemutatkozott Enzo egyébként légiesen könnyű darabnak számít, mindössze 1255 kilogrammot nyom.

Az árverésre kínált példány kiváló állapotban van, csupán kétezer kilométert futott.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Wheelsage)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom