Close
Fangio és Moss is versenyzett ezzel a Ferrarival

Fangio és Moss is versenyzett ezzel a Ferrarival

Egy négydarabos széria utolsó gazda nélküli példánya ez a szépség.

A 1956-os szezonra a Scuderia Ferrari ismét tizenkét hengeres versenyautót épített: a 290 MM 3,6 literes motorja 320 lóerős teljesítményt adott le, ez 280 km/h sebességre tudta gyorsítani a kocsit. Négy darabot gyártottak belőle, a képeken látható kocsi az utolsó, negyedik példány.

Az ’56-os Mille Miglián debütált még 860 Monza specifikációban, második lett Peter Collins és Louis Klemantaski vezetésével, majd még abban az évben negyedik helyen futott be a Targa Florión, utána Juan Manuel Fangio is versenyzett vele a Svéd Nagydíjon. 1957-ben frissítették 290 MM-re, Sir Stirling Moss már így győzött vele az az évi Bahamas Speed Weeksen, de utána is több versenyen részt vett az autó.

December elején árverezték el a motorsport-történelem e darabkáját. Az összeget nem merjük megtippelni, bár viszonyítási alap van: három éve, szintén az RM Sotheby’s aukcióján Fangio Ferrari 290 MM-je nyolcmilliárd forintnyi dollárért kelt el.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: RM Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage
Valószínűleg James Bond is imádná az átalakított Aston Martinját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom