Close
Egy új, virtuális túrán fedezhetjük fel Egyiptom titkait

Egy új, virtuális túrán fedezhetjük fel Egyiptom titkait

A világ egyik ókori csodájának belső kamráit járhatjuk be.

Azok, akik mindig is szerettek volna körülnézni egy egyiptomi piramisban, de sosem sikerült Gízáig eljutniuk, most nagyon boldogok lesznek.

Egy ingyenes virtuális túrán vehetnek ugyanis részt a gízai nagy piramisban, ráadásul ez a séta még online is nagyon látványos. És még rendkívül informatív is, hiszen

mindent megtudhatunk a piramis építéséről, elhelyezkedéséről és jelenlegi, sírrablók által kiásott bejáratáról is.

A Giza.Mused nevű weboldalon átfogó bepillantást nyerhetünk Egyiptom egyik leghíresebb piramisának titkaiba. A piramis belsejét 3D-s formában jeleníti meg, a virtuális túra résztvevőit pedig a program végigvezeti a kamrákon.

Egyiptom legnagyobb, több mint százharmincnyolc méter magas piramisa körülbelül négyezerhatszáz évvel ezelőtt épült, és a negyedik dinasztia fáraójának, Khufu sírját rejti.

Az ókori világ hét csodájának egyike, és az egyetlen, amely még mindig áll.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

Egyiptom | digitális túra | online túra | virtuális túra | piramis

FOLYTASD EZZEL

Ezért veszélyesek a mesterséges intelligencia által generált kamu értékelések

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram