Close
Megtagadták tőle a beszállást, lemaradt a nemzetközi versenyről az orosz sportoló

Megtagadták tőle a beszállást, lemaradt a nemzetközi versenyről az orosz sportoló

Vitalija Djacsenko orosz teniszező Kairóból Varsón és Nizzán keresztül a korzikai Calviba szeretett volna utazni egy tenisztornára, azonban nem engedték fel a gépre.

A LOT légitársaság a lengyel belügyminisztérium rendelkezésére hivatkozott, amely szerint nem utaztathat orosz állampolgárokat. Djacsenko ezután a Lufthansánál próbált jegyet váltani, de ott sem járt sikerrel, ezután visszatért Moszkvába.

Mint mondta, a repülőtéren aludt, és úgy bántak vele, mint egy harmadosztályú állampolgárral a nemzetisége miatt, ráadásul feleslegesen adott ki több ezer eurót.

Az Európai Unió tavaly kitiltotta az Oroszországból érkező járatokat, és több ország sem ad már ki vízumot az orosz állampolgároknak.  Néhány ország, köztük Németország ráadásul nemrég  azzal fenyegetőzött, hogy minden orosz sportolónak megtiltja a beutazást az országba még akkor is, ha engedélyt kapnak az olimpián való részvételre.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach szerint viszont azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik nem támogatják az ukrajnai háborút, vissza kellene térniük a globális sporteseményekre. A német belügyminiszter, Nancy Faeser azonban úgy véli, hogy jobb, ha erről az érintett országok döntenek.

A lengyel álláspontot jól tükrözi, hogy épp mostanában kezdtek kerítést építeni az egyik határon, így náluk nem fordulhat elő az, ami Finnországban.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

szankció | lengyel | Vitalija Djacsenko | teniszező | orosz

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram