Close
Víz alatti pincészetet nyit a világ leghíresebb pezsgőháza

Víz alatti pincészetet nyit a világ leghíresebb pezsgőháza

A magyarul „Pince a tengerben” névre fordítható élményutazás egy olyan különleges expedícióra hív, amely egészen a víz alatti pincészetig vezet, ahol a luxusmárka kísérleteket végez.

Egy ötvenéves kísérlet részeként a Veuve Clicquot még 2014 júniusában pezsgősüvegeket engedett le a Balti-tenger mélyére. Az ötletet egy 2010-es felfedezés ihlette, amikor egy búvárcsapat az Aland-szigetek déli részén egy hajóroncsban százhatvannyolc üveg pezsgőt fedezett fel,

köztük több mint negyven Veuve Clicquot-val.

Később a kóstoló során megállapították, hogy a pezsgők kiváló minőségűek voltak.

Ekkor határozták el, hogy létrehoznak egy víz alatti pincét, hogy ellenőrzött vízi környezetben kísérletezhessenek alkoholos italaikkal.

2014. június 18-án NV Yellow Label, Vintage Rose 2004 és demi-sec borok válogatását helyezték el az Alanda Vault víz alatti borospincéjében, egy egyedi fémketrecben. A mostani expedíció lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség maroknyi része bepillantást nyerhet a különleges pince működésébe.

A pezsgős kalandot június 22. és 25. között tartják. A vendégek az utazást a Champagne-ban található Veuve Clicquot szőlőültetvényen és annak pincészetében kezdik meg, majd a híres Hôtel du Marc VIP gálavacsorával várja őket. Ezt követően repítik el a résztvevőket az Aland-szigetekre, hogy egy vitorláshajóval folytassák útjukat.

Az Albanus fedélzetén számos gasztronómiai élmény vár rájuk, majd egy éjszakát töltenek Silverskar távoli szigetén. A harmadik napon keresik fel a víz alatti pincét Klobben partjainál. Azok, akik búvárvizsgával rendelkeznek, lemerülhetnek a víz alá, hogy testközelből is láthassák az érdekes kísérletet és a rendhagyó Veuve Clicquot pincét.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Veuve Clicquot )

 

veuve clicquot | expedíció | pincészet | pezsgőház | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram