Close
Van egy tárgy, amit egyes dolgozók szerint inkább ne használjunk a szállodában

Van egy tárgy, amit egyes dolgozók szerint inkább ne használjunk a szállodában

A szállodai szobákat ugye mindig kitakarítják „két vendég között” , de  akadnak bent olyan dolgok, amikhez sokan ennek ellenére sem nyúlnak. 

Valaki például a szállodai vízforralóról írt a Redditen, kétségbe vonva annak tisztaságát. Az ügy előzménye egy korábbi, vírusszerűen terjedő videó, amiben egy nő a vízforralót vette igénybe alsóneműje kimosásához.

Bár elég valószínűtlen, hogy egy vendég erre használná, néhányan mégsem érzik komfortosnak az eszközt. Egyikük például azt írta, soha nem használná a szobai vízforralót, mondván: „Az emberek képesek undorító dolgokat tenni, ha azt hiszik, hogy nem kapják el őket” .

Egy volt szállodai dolgozó szerint csak azért, mert valami tisztának tűnik, még nem jelenti azt, hogy az is.

Ha a szállodai takarítók sietnek, előfordulhat, hogy néhány tárgy, például a vízforraló kimarad a takarítás során. Egy másik takarító azonban figyelmeztetett: „Mint egykori szobalány, bátran mondom, hogy a vízforraló rendben van, de a bögréket és a csészéket érdemes elkerülni.”

A vendégeknek ajánlott elmosogatniuk mindegyiket, amikor átveszik a szobát, mivel előfordulhat, hogy még nem tisztították meg.

Mások ellenben nem értik, miért aggódik bárki is a vízforraló miatt. „Hacsak nincs velük valami baj, kilencven százalékuk fényes és tiszta, mintha soha nem is használták volna” – írta valaki. Ha paranoiás vagy, töltsd meg friss vízzel, forrald fel, és aztán öntsd ki.

Egy másik szállodai dolgozó ugyanakkor azt mesélte, hogy mindez a szállodától függ. „Mi legalább havonta egyszer vízkőtelenítjük a mieinket, és minden takarítás után ellenőrizzük/kiürítjük. De én egy butikhotelben dolgozom. Ha a vízforraló még mindig tele van vízzel, amikor belépsz a szobába, vagy vízköves, inkább ne használd”.

A vendégek természetesen a recepció felé is jelezhetik, ha úgy gondolják, a vízforraló piszkos, és kérhetik a cseréjét.

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

takarítás | vízforraló | tipp | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom