Berobbantotta az internetet ennek a vodkás pennének a receptje

A legnagyobb tiktokkerek már elkészítették Gigi Hadid szupermodell elsőre meglehetősen furcsának hangzó receptjét. Nem véletlenül lett ekkora sztár a fogás: a végtelenül egyszerű tésztaételnek valóban egészen különleges ízt ad az alkohol.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál csili pehely
  • 100 g paradicsompüré
  • 5 evőkanál vodka
  • 100 ml tejszín
  • 200 g penne, de más tésztával is elkészíthető (pl. spagetti, szélesmetélt)
  • 30 g reszelt parmezán
  • friss bazsalikomlevél a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, egy nagy csipet sót, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a csilipelyhet, harminc másodpercig összepirítjuk, hogy az illatanyagok felszabaduljanak. Rátesszük a paradicsompürét, majd két perc múlva a vodkát is. Néhány percig alacsony lángon főzzük, végül összekeverjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, mielőtt azonban leszűrnénk, a főzővizéből kimerünk 1,5 deciliternyit. A paradicsomszószhoz hozzáadunk nagyjából ötven milliliter főzővizet, majd belekeverjük a tésztát, a parmezánt és alacsony lángon összefőzzük. Ha a szósz nagyon sűrű, további főzővízzel lazíthatunk rajta. Tálaláskor extra parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel kínáljuk.

Nem ez az első recept, ami szabályosan berobbantotta a TikTokot. Korábban már meghódították a netet a görög joghurtos bagelek, nemrég pedig egy sült fetás tészta került a figyelem középpontjába, hogy a nulla főzési tapasztalattal rendelkező fiataloknak is konyhai sikerélményt biztosítson.

(Forrás: BBC GoodFood, fotók: Pixabay, Unsplash)

vodka | recept | tésztaétel | tészta | tiktok | paradicsomszósz

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom