A legnagyobb tiktokkerek már elkészítették Gigi Hadid szupermodell elsőre meglehetősen furcsának hangzó receptjét. Nem véletlenül lett ekkora sztár a fogás: a végtelenül egyszerű tésztaételnek valóban egészen különleges ízt ad az alkohol.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/4 teáskanál csili pehely
- 100 g paradicsompüré
- 5 evőkanál vodka
- 100 ml tejszín
- 200 g penne, de más tésztával is elkészíthető (pl. spagetti, szélesmetélt)
- 30 g reszelt parmezán
- friss bazsalikomlevél a tálaláshoz
Elkészítése:
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, egy nagy csipet sót, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a csilipelyhet, harminc másodpercig összepirítjuk, hogy az illatanyagok felszabaduljanak. Rátesszük a paradicsompürét, majd két perc múlva a vodkát is. Néhány percig alacsony lángon főzzük, végül összekeverjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
- A tésztát sós vízben megfőzzük, mielőtt azonban leszűrnénk, a főzővizéből kimerünk 1,5 deciliternyit. A paradicsomszószhoz hozzáadunk nagyjából ötven milliliter főzővizet, majd belekeverjük a tésztát, a parmezánt és alacsony lángon összefőzzük. Ha a szósz nagyon sűrű, további főzővízzel lazíthatunk rajta. Tálaláskor extra parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel kínáljuk.
Nem ez az első recept, ami szabályosan berobbantotta a TikTokot. Korábban már meghódították a netet a görög joghurtos bagelek, nemrég pedig egy sült fetás tészta került a figyelem középpontjába, hogy a nulla főzési tapasztalattal rendelkező fiataloknak is konyhai sikerélményt biztosítson.
(Forrás: BBC GoodFood, fotók: Pixabay, Unsplash)
vodka | recept | tésztaétel | tészta | tiktok | paradicsomszósz
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!