Készül az új balti vasút, decembertől már közvetlen vonattal is utazhatunk két főváros között

Jó hír érkezett azoknak, akik egyszerre több balti országot is meglátogatnának.

A Litván Vasúttársaság (LTG Link) bejelentette, hogy új járatot indít Vilnius és Riga között, mely a tervek szerint december 27-én teszi meg az első útját.

A vonat a tervek szerint megáll majd a legfontosabb városokban, Kaišiadorysban, Šiauliaiban, Joniškisban és Jelgavában is, a Vilnius-Riga útvonalat pedig a jövőben szeretnék kiegészíteni egy tallinni összeköttetéssel is.

Riga

Az LTG Link ideiglenes vezetője, Gediminas Šečkus elmondta, hogy

az új járattal átszállás nélkül lehet utaznu Litvánia és Lettország fővárosai között.

Eközben épül egy másik fontos balti projekt, a Rail Baltica vasútvonal is, amely Varsót és Helsinkit köti majd össze kaunasi, rigai és tallinni megállókkal, így öt tagállamon, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon és Finnországon halad majd keresztül.

Loreta Maskaliovienė közlekedési és kommunikációs miniszterhelyettes erről is szót ejtve azt mondta, a Rail Baltica vasútvonal folyamatban lévő építése várhatóan nemcsak a szomszédos régiókba való utazást gyorsítja fel, hanem az utasok általános kényelmét is növeli.

A vasútvonal azért is lesz korszakalkotó, mert a balti államokban más nyomtávot használnak, mint Európában. A vonaton kívül viszont más lehetőségek is adódnak az északi országok felfedezésére, például ez az új, több mint kétezer kilométeres útvonal.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

baltikum | lettország | vilnius | riga | vasút

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom