Close
Igazán példaértékű, amit ez az utazási iroda kitalált

Igazán példaértékű, amit ez az utazási iroda kitalált

Így szeretnék fenntarthatóbbá tenni az utazási kínálatukat.

A Tui utazási iroda holland részlege a Green City Trip nevű céggel együttműködve hat, Hollandiából induló útvonalon kínál vasúti alternatívát a repülőjáratok helyett. Az utasok Koppenhágába, Prágába, Bécsbe, Velencébe, Milánóba és Firenzébe utazhatnak környezetbarátabb módon.

Mint Arjan Kers, a holland Tui ügyvezető igazgatója elmondta, ahol a vonat egyenértékű helyettesítője lehet a repülőgépnek, ott szívesen helyezik ezt a lehetőséget a reflektorfénybe, ahol pedig nem helyettesítheti a vasút a repülést, ott is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az előbbi az utazás értékes kiegészítője lehet. Mindemellett továbbra is lehet a repülőjegyet választani az említett útvonalakra is.

Ha a két közlekedési mód környezeti terhelésére vagyunk kíváncsiak, jó, ha tudjuk, hogy például

egy London és New York közötti retúrjárat utasonként körülbelül hatszázhetven kilogramm széndioxidot termel,

körülbelül annyit, mint egy átlagos ghánai lakos egész évben. De ezen kívül a repülők más káros gázokat is kibocsátanak, például dinitrogén-oxidot és kén-dioxidot, valamint különböző részecskéket, például kormot.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint a vonatozás 2018-ban utaskilométerenként harminchárom gramm szén-dioxid-kibocsátással járt, míg a légi közlekedés százhatvan grammal.

Van, ahol extra adót is bevezettek azoknak, akik a repülést választják más, elérhető alternatívák helyett, a Greenpeace pedig egyenesen betiltana számos európai repülőjáratot.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

repülő | vonat | üvegházhatás | fenntartható | szén-dioxid

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom