Close
Igazán példaértékű, amit ez az utazási iroda kitalált

Igazán példaértékű, amit ez az utazási iroda kitalált

Így szeretnék fenntarthatóbbá tenni az utazási kínálatukat.

A Tui utazási iroda holland részlege a Green City Trip nevű céggel együttműködve hat, Hollandiából induló útvonalon kínál vasúti alternatívát a repülőjáratok helyett. Az utasok Koppenhágába, Prágába, Bécsbe, Velencébe, Milánóba és Firenzébe utazhatnak környezetbarátabb módon.

Mint Arjan Kers, a holland Tui ügyvezető igazgatója elmondta, ahol a vonat egyenértékű helyettesítője lehet a repülőgépnek, ott szívesen helyezik ezt a lehetőséget a reflektorfénybe, ahol pedig nem helyettesítheti a vasút a repülést, ott is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az előbbi az utazás értékes kiegészítője lehet. Mindemellett továbbra is lehet a repülőjegyet választani az említett útvonalakra is.

Ha a két közlekedési mód környezeti terhelésére vagyunk kíváncsiak, jó, ha tudjuk, hogy például

egy London és New York közötti retúrjárat utasonként körülbelül hatszázhetven kilogramm széndioxidot termel,

körülbelül annyit, mint egy átlagos ghánai lakos egész évben. De ezen kívül a repülők más káros gázokat is kibocsátanak, például dinitrogén-oxidot és kén-dioxidot, valamint különböző részecskéket, például kormot.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint a vonatozás 2018-ban utaskilométerenként harminchárom gramm szén-dioxid-kibocsátással járt, míg a légi közlekedés százhatvan grammal.

Van, ahol extra adót is bevezettek azoknak, akik a repülést választják más, elérhető alternatívák helyett, a Greenpeace pedig egyenesen betiltana számos európai repülőjáratot.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

fenntartható | repülő | üvegházhatás | szén-dioxid-kibocsátás | szén-dioxid

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram