Close
Ezzel a vörös bársony tortával hangolódj az ünnepekre!

Ezzel a vörös bársony tortával hangolódj az ünnepekre!

A vörös bársony torta történelme a II. világháborúra nyúlik vissza és a sokszor megkérdőjelezett amerikai konyha egyik vitathatatlan sztárja. A desszert olyan ikonikus, mint nálunk a Dobos torta, elképzelhetetlen nélküle egy valamire való születésnap, esküvő vagy családi ünnep. Ráadásul fantasztikus mascarponés krémje lágy és selymes, így egy testes menüsor után is kellemesen fogyasztható.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tortához:

  • 295 gramm liszt
  • 22 gramm cukrozatlan kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 115 gramm sótlan vaj
  • 350 gramm kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 120 milliliter olaj
  • 1 üveg folyékony vörös ételfesték
  • 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 1 teáskanál fehér ecet
  • 320 milliliter író

Hozzávalók a krémhez:

  • 350 gramm mascarpone
  • 175 gramm sótlan vaj
  • 360 gramm porcukor
  • 1 1/2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Két, kör alakú kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd félretesszük.

Második lépés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót.

Harmadik lépés: Egy nagy tálban 4-5 perc alatt a cukrot és a vajat habverővel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, az ételfestéket, a vaníliaaromát és az ecetet, majd alaposan összekeverjük. A száraz hozzávalókat és az írót folyamatosan, felváltva adagolva hozzákeverjük, majd a masszát a két tortaformába öntjük.

Negyedik lépés: 180 fokon nagyjából 30 percig, sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből és rácsra helyezve hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután óvatosan eltávolítjuk a tortaformából és tovább pihentetjük.

Ötödik lépés: Egy keverőtálba tesszük a mascarponét és hozzáadjuk a vajat, majd simára keverjük elektromos habverővel. Rászitáljuk a porcukrot, beleöntjük a vaníliaaromát és homogén állagúra keverjük.

Hatodik lépés: A tortalapokra rákenjük a krémet, a lapokat egymásra helyezzük és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét is. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

(Fotó: Unsplash)

recept | ünnepi torta | vörös bársonytorta | torta

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom