Close
Tiltott határvonal ez a 250 méternyi vörös szőnyeg az orosz erdőben

Tiltott határvonal ez a 250 méternyi vörös szőnyeg az orosz erdőben

Gregory Orekhov művész egészen különleges helyszínt választott legújabb installációjának. A Sehol című alkotását a moszkvai Malevics parkban mutatta be és tulajdonképpen nem más, mint egy 250 méter hosszú, polipropilénből készült vörös szőnyeg, amely csodálatosan terül el a havas tájon, hogy egy végtelenbe nyúló vonalnak tűnjön.

Az elmúlt évezredekben vörös szőnyegnek mindig valamilyen szertartásos jelentése volt. Agamemnon ideje óta a vezetők és a királyok fogadására használták, a szovjet időkben az államfők hivatalos alkalmakkor megtett útvonalát jelölte ki, míg az Oscar-gálán vagy a Cannes-i filmfesztiválon a világsztárok foglalják el.

Gregory Orekhov vörös szőnyegén sétálva a látogatók is belebújhatnak az uralkodók szerepébe, azonban a környező táj garantáltan elvonja majd a figyelmüket erről. A művész üzenete installációjával az, hogy

a hírnév, a gazdagság és hatalom utáni vágy jelentéktelen, ha a világegyetem és a természet nagyszerűségéről van szó.

Ugyanakkor a feszültségekkel teli üzenetet is hordoz, ugyanis mindenkinél máshol feszül az a piros határvonal, amelyet semmilyen körülmények között sem szabad átlépni.

Séta közben akár ezen is gondolkodhatnak a látogatók, így talán egy új szemszögből tekinthetnek saját problémáikra, hogy aztán meg is tudják oldani azokat.

(Forrás és fotók: Dezeen)

művészet | orekhov | határ | Gregory Orekhov | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram