Close
Tiltott határvonal ez a 250 méternyi vörös szőnyeg az orosz erdőben

Tiltott határvonal ez a 250 méternyi vörös szőnyeg az orosz erdőben

Gregory Orekhov művész egészen különleges helyszínt választott legújabb installációjának. A Sehol című alkotását a moszkvai Malevics parkban mutatta be és tulajdonképpen nem más, mint egy 250 méter hosszú, polipropilénből készült vörös szőnyeg, amely csodálatosan terül el a havas tájon, hogy egy végtelenbe nyúló vonalnak tűnjön.

Az elmúlt évezredekben vörös szőnyegnek mindig valamilyen szertartásos jelentése volt. Agamemnon ideje óta a vezetők és a királyok fogadására használták, a szovjet időkben az államfők hivatalos alkalmakkor megtett útvonalát jelölte ki, míg az Oscar-gálán vagy a Cannes-i filmfesztiválon a világsztárok foglalják el.

Gregory Orekhov vörös szőnyegén sétálva a látogatók is belebújhatnak az uralkodók szerepébe, azonban a környező táj garantáltan elvonja majd a figyelmüket erről. A művész üzenete installációjával az, hogy

a hírnév, a gazdagság és hatalom utáni vágy jelentéktelen, ha a világegyetem és a természet nagyszerűségéről van szó.

Ugyanakkor a feszültségekkel teli üzenetet is hordoz, ugyanis mindenkinél máshol feszül az a piros határvonal, amelyet semmilyen körülmények között sem szabad átlépni.

Séta közben akár ezen is gondolkodhatnak a látogatók, így talán egy új szemszögből tekinthetnek saját problémáikra, hogy aztán meg is tudják oldani azokat.

(Forrás és fotók: Dezeen)

orekhov | moszkva | oroszország | installáció | vörös szőnyeg

FOLYTASD EZZEL

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Faházkánaán Kapolcson - A Treehouses és a Hello Wood bevette a Balaton-felvidéket

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom