Close
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken

Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken

Nem mindenki ért egyet az ilyesfajta marketinggel. 

A Kanári-szigetek biztonságosan látogatható, a vulkánkitörés pedig egy “csodálatos show-műsor” – mindezt Reyes Maroto spanyol idegenforgalmi miniszter nyilatkozta néhány órával azután, hogy ötezer embert, köztük több száz turistát kellett evakuálni a környékről.

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén található vulkán vasárnap kezdett el lávát kilövellni több száz méteres magasságba; házakat tüntetett el, és olvadt kőzetet küldött az Atlanti-óceán felé a szigetcsoport északnyugati szegletének ritkán lakott területére.

A szigeten egyébként ötven év óta ez az első vulkánkitörés.

“A sziget nyitva van. Nincs korlátozás a beutazásra vonatkozóan. Épp ellenkezőleg: minden információt megadunk, hogy a turisták tisztában legyenek a helyzettel. Nyugodtan jöhetnek a szigetre és élvezhetik a nem mindennapi látványt, saját szemükkel láthatják az erupciót” – mondta Reyes Maroto.

A miniszter szavai komoly kritikát kaptak, miután az egyik párt főtitkára jelezte, hogy mindeközben emberek százai vesztették el mindenüket.

A kitörést követően mintegy háromszázhatvan turistát evakuáltak egy La Palma-i üdülőhelyről, és hajóval a közeli Tenerifére szállították őket. A héten pedig további száznyolcvan turistát evakuálnak még a tervek szerint.

Az Etna idén igazán aktív volt, már ötvenszer tört ki, hogy kőzeteket és lávákat szórjon a levegőbe. A vulkánon túrázás rendkívül veszélyesnek tűnhet, megfelelő tervezéssel azonban ugyanolyan biztonságos lehet, mint bármilyen más kirándulás.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

la palma | kanári-szigetek | show | látvány | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram