Close
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken

Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken

Nem mindenki ért egyet az ilyesfajta marketinggel. 

A Kanári-szigetek biztonságosan látogatható, a vulkánkitörés pedig egy “csodálatos show-műsor” – mindezt Reyes Maroto spanyol idegenforgalmi miniszter nyilatkozta néhány órával azután, hogy ötezer embert, köztük több száz turistát kellett evakuálni a környékről.

A Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén található vulkán vasárnap kezdett el lávát kilövellni több száz méteres magasságba; házakat tüntetett el, és olvadt kőzetet küldött az Atlanti-óceán felé a szigetcsoport északnyugati szegletének ritkán lakott területére.

A szigeten egyébként ötven év óta ez az első vulkánkitörés.

“A sziget nyitva van. Nincs korlátozás a beutazásra vonatkozóan. Épp ellenkezőleg: minden információt megadunk, hogy a turisták tisztában legyenek a helyzettel. Nyugodtan jöhetnek a szigetre és élvezhetik a nem mindennapi látványt, saját szemükkel láthatják az erupciót” – mondta Reyes Maroto.

A miniszter szavai komoly kritikát kaptak, miután az egyik párt főtitkára jelezte, hogy mindeközben emberek százai vesztették el mindenüket.

A kitörést követően mintegy háromszázhatvan turistát evakuáltak egy La Palma-i üdülőhelyről, és hajóval a közeli Tenerifére szállították őket. A héten pedig további száznyolcvan turistát evakuálnak még a tervek szerint.

Az Etna idén igazán aktív volt, már ötvenszer tört ki, hogy kőzeteket és lávákat szórjon a levegőbe. A vulkánon túrázás rendkívül veszélyesnek tűnhet, megfelelő tervezéssel azonban ugyanolyan biztonságos lehet, mint bármilyen más kirándulás.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom