Close
Ingyen kap mindenki egy fát ebben az országban, hogy segíthessen a bolygónak

Ingyen kap mindenki egy fát ebben az országban, hogy segíthessen a bolygónak

Sokféleképpen lehet – és kell – küzdeni az éghajlatváltozás ellen, Walesben igyekeznek mindenkit bevonni a feladatokba.

Az országban élők lassan elkezdhetnek azon gondolkodni, hogyan csináljanak helyet egy bokornak vagy egy fának az otthonukban, merthogy hamarosan valamennyi walesi lakos egy fát kap a kertjébe, ráadásul teljesen ingyen.

A walesiek 2022-ben a húsz kijelölt átvevőhely egyikén jelentkezhetnek a zöld ajándékért, amelyet aztán hazavihetnek, és elültethetnek, ahová csak akarnak.

A programot az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló terv részeként jelentette be a walesi kormány.

A fák, mint tudjuk, nem csupán új élőhelyeket teremtenek a vadon élő állatok számára, hanem enyhítik az árvizeket és segítenek a levegő tisztításában is.

Walesben remélik, hogy ezzel az akcióval felhívják a figyelmet arra is, hogy az emberek valójában milyen egyszerű módon küzdhetnek otthon a klímaválság ellen.

Wales végső célja, hogy 2030-ig mintegy 43 ezer hektárnyi erdőt telepítsen. 2020-ban mindössze 290 hektárt sikerült, tehát még hosszú út áll előttük.

A nemzeti parkok célja általában az, hogy egy különleges természeti kincs megőrzését segítsék, de Norvégia reméli, kezdeményezésük jó választ adhat a klímaválságra is.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom