Close
Ingyen kap mindenki egy fát ebben az országban, hogy segíthessen a bolygónak

Ingyen kap mindenki egy fát ebben az országban, hogy segíthessen a bolygónak

Sokféleképpen lehet – és kell – küzdeni az éghajlatváltozás ellen, Walesben igyekeznek mindenkit bevonni a feladatokba.

Az országban élők lassan elkezdhetnek azon gondolkodni, hogyan csináljanak helyet egy bokornak vagy egy fának az otthonukban, merthogy hamarosan valamennyi walesi lakos egy fát kap a kertjébe, ráadásul teljesen ingyen.

A walesiek 2022-ben a húsz kijelölt átvevőhely egyikén jelentkezhetnek a zöld ajándékért, amelyet aztán hazavihetnek, és elültethetnek, ahová csak akarnak.

A programot az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló terv részeként jelentette be a walesi kormány.

A fák, mint tudjuk, nem csupán új élőhelyeket teremtenek a vadon élő állatok számára, hanem enyhítik az árvizeket és segítenek a levegő tisztításában is.

Walesben remélik, hogy ezzel az akcióval felhívják a figyelmet arra is, hogy az emberek valójában milyen egyszerű módon küzdhetnek otthon a klímaválság ellen.

Wales végső célja, hogy 2030-ig mintegy 43 ezer hektárnyi erdőt telepítsen. 2020-ban mindössze 290 hektárt sikerült, tehát még hosszú út áll előttük.

A nemzeti parkok célja általában az, hogy egy különleges természeti kincs megőrzését segítsék, de Norvégia reméli, kezdeményezésük jó választ adhat a klímaválságra is.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

ajándék | wales | éghajlat | fa | növény

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram