Close
Ilyen egy visszafogott és mégis elegáns amerikai óra egy kedves kis műhelyből

Ilyen egy visszafogott és mégis elegáns amerikai óra egy kedves kis műhelyből

Itt egy stílusos, klasszikus vonalak mentén haladó, hagyományokat tisztelő óra az Egyesült Államok egyik féltve őrzött kézműves műhelyéből. 

Cameron Weiss hol máshol, mint Svájcban tanulta ki a szakma fortélyait, hogy aztán 2013-ban megalapítsa saját óragyártóját Los Angelesben. A szerkezetek összeszerelésével maga a mester bíbelődik, minden darabot kézzel készít.

Ebből következik, hogy egy-egy teljesen mechanikus modell nem néhány nap alatt landol új tulajdonosa csuklóján, cserében megéri rá várni:

elegáns, minimalista, az ára pedig nem ostromolja az eget.

A márka csúcsmodellje a rozsdamentes acélból készült, kézzel csiszolt, zafírkristály üvegű, átlátszó hátlappal érkező Standard Issue Field. Vékonyabb, kényelmesebb darab, sötét színű, száz méterig vízálló, vászonszíjának köszönhetően szinte észrevétlen viseletnek mondható, ugyanakkor kifinomult, és a Weiss-hagyományokat tartva kellően visszafogott.

A 38 mm-es óra fekete számlapot kapott, középen kis másodpercmutatóval. Kiváló és stílusos mindennapi viselet, bár prominens események alkalmanként megkívánhatnak egy szíjcserét. A kézzel készült, egyénileg számozott klasszikus órákat Kaliforniából érkező fenyőfa dobozba csomagolva kaphatjuk meg 1150 dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uncrate)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom