Close
Bármiből lehet butikhotel, akár egy szárazáru-raktárból is

Bármiből lehet butikhotel, akár egy szárazáru-raktárból is

Mindig izgalmas egy funkciót váltott épület története, hiszen olykor egészen meglepő átváltozásokon eshetnek át eredeti rendeltetésükhöz képest.

Ez az észak-amerikai Savannah-ban található téglaépület például nemrég kapott vadonatúj külsőt és belsőt, ezzel együtt természetesen a szerepe is megváltozott.

Sok-sok évvel ezelőtt még szárazáru-raktárként használták a nagyjából Debrecen méretű Georgia állambeli város történelmi piaci negyedében.

A bemutatóterme hol máshol, mint az utcafronton vonzotta a tekinteteket, míg a raktárhelyiségeket az emeleten rendezték be.

A majdnem teljes átalakulásért a téglaépületeket előszeretettel kipofozgató charlestoni Basic Projects lakberendező cég volt az egyik felelős, amely aztán hotellé formálta át a négyemeletes házat.

A folyóhoz közeli, butikhotel-élményt kínáló Windrose-ban relatíve nagy, ötméteres belmagasságú lakosztályokat találunk, mindegyik fényes és világos, valamint nagyszerű panorámát kínál a kikötővárosra. Apropó város: a projekt minden ízében megőrizte az 1730-as években alapított Savannah hagyományait és vájbját, az enteriőrje pedig reflektál az. ún. apartman hotelekre, ahová annak idején a hajóskapitányok költöztek be hol napokra, hol hosszú hetekre, amíg a hajójuk a kikötőben várakozott.

A hotelben nincs két egyformán kialakított szoba, viszont valamennyi a hajózás fénykorának hangulatát idézi a fehér falakkal és ágyneműkkel, szépen megmunkált fapadlóval és a rusztikus dekorációval.

Néhány lakosztályhoz külön fürdőszoba jár, a hosszabb időszakra érkezők választhatnak saját konyhás és étkezősarkos szobát is.

Mindegyik komfortos lakosztály egyfajta vintázs hangulatot is áraszt magából, egyszerre biztosítja egy szálloda kényelmét és egy apartman otthonosságát, akár egy hosszú hétvégére, akár fél évre veszi ki a városba érkező.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

(Fotók: Dezeen)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom