Close
Érdemes most repülőjegyet foglalni? Íme, a Wizz Air jóslatai a nyárra

Érdemes most repülőjegyet foglalni? Íme, a Wizz Air jóslatai a nyárra

Bár a légitársaság elmúlt pénzügyi éve nem alakult a legjobban, a cég optimistán tekint a jövőbe.

A Wizz Air közölte, hogy az idei év első három hónapjában, mely egyben a pénzügyi évének utolsó negyede, jobban teljesített a vártnál annak ellenére, hogy felfüggesztette az Ukrajnába, Oroszországba és Moldovába tartó járatait. A londoni tőzsdén jegyzett magyar légitársaság 190-210 millió euró körüli működési veszteséggel számol erre a negyedévre, ami kevesebb a korábban jósoltnál, akkor ugyanis nagyobbra becsülték, mint a megelőző negyedév 213.6 millió eurós vesztesége.

A teljes évre vonatkozóan ugyanakkor nettó 632 millió euró és 652 millió euró közötti veszteséget könyvelhetnek el, ami több mint a korábban becsült 576 millió euró. A légitársaságnak egyébként 2012 óta ez volt az első veszteséges éve.

A cég azt is elmondta, hogy folyamatosan figyeli az ukrán helyzetet, és azokat a gépeket, melyekkel korábban Oroszországba és Ukrajnába repült, más útvonalakon használja.

Emellett olyan fellendülésre számít a nyári szezont illetően, mely túlszárnyalja a 2019-es, a járvány kitörése előtti keresletet.

Előrejelzéseik szerint április és június között várhatóan harminc százalékkal, július és szeptember között pedig negyven százalékkal több ülőhelykilométert (a repülőgép ülőhelyeinek száma megszorozva a gép által megtett kilométerekkel) repülnek, mint 2019-ben. Úgy vélik, a foglalások húsvét után futnak fel igazán, bár már a közelmúltban is biztató volt a kereslet.

Mint Váradi József vezérigazgató elmondta, a vártnál jobb negyedéves eredményekhez hozzájárult, hogy az omikron változat nem bizonyult annyira veszélyesnek, mint azt korábban gondolhattuk, így a cég légihálózatához tartozó országok nagy részében végül lazítottak a járvány miatti korlátozásokon.

Az ukrajnai háború ugyanakkor csökkentette a légi közlekedés iránti keresletet és destabilizálta a nyersanyagárakat szerte a világon, mindezek ellenére látható a fellendülés, ahogy közeledik a nyári szezon.

Nem is csoda, mert a Wizz Air a legjobb európai nyaralóhelyekre indít járatokat idén, és már Debrecenben, sőt Hévízen is felszállhatunk néhány járatra.

(Forrás: Evening Standard, Morningstar, képek: Unsplash, Getty Images)

 

 

pénzügyek | wizz air | repülőjegy | utazás | nyár

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom