Close
Zárják a határokat, megtiltják a külföldre utazást ebben az országban

Zárják a határokat, megtiltják a külföldre utazást ebben az országban

A járványra hivatkozva szigorítanak, de mi lesz ennek a vége?

A Kínai Bevándorlási Hivatal csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy szigorítani fogja az úti okmányok, például útlevelek kiadását, és a kiutazásokat csak olyan „alapvetően szükséges” célokból engedélyezi, mint a munka, a tanulás, az üzlet vagy a tudományos kutatások illetve orvosi ellátás igénybevétele. Szintén elhagyhatják az országot azok, akik külföldön nyújtanak segítséget a járvány leküzdésében vagy a katasztrófaelhárítási források szállításában.

Az intézkedéseket, melyek az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozását jelentik, a fertőzés terjedésének megakadályozásával indokolták, de

azt egyelőre nem tudni, hogyan akadályozzák meg az érvényes úti okmánnyal rendelkezőket abban, hogy elhagyják az országot.

Sokan azt feltételezik, hogy ez a lépés arra válasz, hogy egyre többen akarnak elmenekülni a lezárások elől, melyek kaotikus helyzeteket eredményeznek például Pekingben és Sanghajban.

Aki szeretne mélyrehatóbb pillantást vetni a kínai hatalom természetrajzára és arra, hogyan is zajlik a városok lezárása, ebből a dokumentumfilmből sok mindent megtudhat.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

járvány | határzár | tilalom | kína | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram