Close
Zárják a határokat, megtiltják a külföldre utazást ebben az országban

Zárják a határokat, megtiltják a külföldre utazást ebben az országban

A járványra hivatkozva szigorítanak, de mi lesz ennek a vége?

A Kínai Bevándorlási Hivatal csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy szigorítani fogja az úti okmányok, például útlevelek kiadását, és a kiutazásokat csak olyan „alapvetően szükséges” célokból engedélyezi, mint a munka, a tanulás, az üzlet vagy a tudományos kutatások illetve orvosi ellátás igénybevétele. Szintén elhagyhatják az országot azok, akik külföldön nyújtanak segítséget a járvány leküzdésében vagy a katasztrófaelhárítási források szállításában.

Az intézkedéseket, melyek az elmúlt évtizedek legszigorúbb kiutazási korlátozását jelentik, a fertőzés terjedésének megakadályozásával indokolták, de

azt egyelőre nem tudni, hogyan akadályozzák meg az érvényes úti okmánnyal rendelkezőket abban, hogy elhagyják az országot.

Sokan azt feltételezik, hogy ez a lépés arra válasz, hogy egyre többen akarnak elmenekülni a lezárások elől, melyek kaotikus helyzeteket eredményeznek például Pekingben és Sanghajban.

Aki szeretne mélyrehatóbb pillantást vetni a kínai hatalom természetrajzára és arra, hogyan is zajlik a városok lezárása, ebből a dokumentumfilmből sok mindent megtudhat.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom