Close
Drasztikus intézkedéssel védik Pekinget a külföldi fertőzöttektől

Drasztikus intézkedéssel védik Pekinget a külföldi fertőzöttektől

Kínában már a második hullám ellen készülnek.

Hétfőtől egy nemzetközi járatot sem engednek be pekingi repülőterekre, ezeket a járatokat tizenkét másik városba irányítják át. Az intézkedés célja, hogy a külföldről érkező járatok ne egy városba érkezzenek, ne terheljék le a főváros kapacitásait, és az ellenőrzésüket szétosszák.

Az elterelt járatok a következő városokba és reptereikre érkeznek majd: Tiancsin, Sicsiacsuang, Tajjuan, Hohhot, Sanghaj Pudong, Csinan, Csingdao, Nanking, Senjang, Dalian, Csengcsou és Hszian.

Az intézkedés oka, hogy az elmúlt napokban közel százharminc koronavírussal fertőzött külföldi (nem kínai) állampolgárt szűrtek ki az ország repülőterein. A vírus terjedése – amely a kínai Vuhanból indult tavaly decemberben – új szakaszába lépett: az ázsiai országnak már arra kell figyelnie, hogy a külföldről érkezők ne indítsanak el újabb hullámot.

Légitársaságok szerint így osztották fel az új célállomásokat:

Air China: Tiancsin, Sicsiacsuang, Hohhot, Senjang, Dalian, Sanghaj, Csingdao, Csengcsou, Hszian
China Southern Airlines: Shenjang, Csinan
Hainan Airlines: Tajjuan
Emirates: Sanghaj
Etihad Airlines: Hszian
Ethiopian Airlines: Tajjuan
Korean Air: Csingdao
Aeroflot: Tiancsin
Asiana Airlines: Dalian
Malaysia Airlines: Csengcsou
Thai Airways: Sicsiacsuang
Singapore Airlines: Nanking

Az intézkedésekkel kapcsolatban még van egy sor tisztázatlan kérdés, például hogy kell-e új jegyet venniük az új állomásról Pekingig, vagy ez benne van a megvásárolt jegy árában, illetve az is kérdés, karanténba kell-e vonulniuk Pekingben, ha más városban korábban már megvizsgálták őket, és negatív lett a tesztjük eredménye.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom