Close
Drasztikus intézkedéssel védik Pekinget a külföldi fertőzöttektől

Drasztikus intézkedéssel védik Pekinget a külföldi fertőzöttektől

Kínában már a második hullám ellen készülnek.

Hétfőtől egy nemzetközi járatot sem engednek be pekingi repülőterekre, ezeket a járatokat tizenkét másik városba irányítják át. Az intézkedés célja, hogy a külföldről érkező járatok ne egy városba érkezzenek, ne terheljék le a főváros kapacitásait, és az ellenőrzésüket szétosszák.

Az elterelt járatok a következő városokba és reptereikre érkeznek majd: Tiancsin, Sicsiacsuang, Tajjuan, Hohhot, Sanghaj Pudong, Csinan, Csingdao, Nanking, Senjang, Dalian, Csengcsou és Hszian.

Az intézkedés oka, hogy az elmúlt napokban közel százharminc koronavírussal fertőzött külföldi (nem kínai) állampolgárt szűrtek ki az ország repülőterein. A vírus terjedése – amely a kínai Vuhanból indult tavaly decemberben – új szakaszába lépett: az ázsiai országnak már arra kell figyelnie, hogy a külföldről érkezők ne indítsanak el újabb hullámot.

Légitársaságok szerint így osztották fel az új célállomásokat:

Air China: Tiancsin, Sicsiacsuang, Hohhot, Senjang, Dalian, Sanghaj, Csingdao, Csengcsou, Hszian
China Southern Airlines: Shenjang, Csinan
Hainan Airlines: Tajjuan
Emirates: Sanghaj
Etihad Airlines: Hszian
Ethiopian Airlines: Tajjuan
Korean Air: Csingdao
Aeroflot: Tiancsin
Asiana Airlines: Dalian
Malaysia Airlines: Csengcsou
Thai Airways: Sicsiacsuang
Singapore Airlines: Nanking

Az intézkedésekkel kapcsolatban még van egy sor tisztázatlan kérdés, például hogy kell-e új jegyet venniük az új állomásról Pekingig, vagy ez benne van a megvásárolt jegy árában, illetve az is kérdés, karanténba kell-e vonulniuk Pekingben, ha más városban korábban már megvizsgálták őket, és negatív lett a tesztjük eredménye.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

covid-19 | peking | karantén | kína | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram