Close
Ez neked szól, ha még emlékszel, hogy tekertük vissza a magnókazettát

Ez neked szól, ha még emlékszel, hogy tekertük vissza a magnókazettát

Sokunk emlékszik még a válogatáskazettákra. Ezt most is meg lehet csinálni, csak éppen virtuális felületen, egy szívünknek kedves embernek dedikálva. Érintkezni sem kell, és mégis segít, hogy egymásra és szép emlékekre gondoljunk. 

Élesen élnek még bennem az emlékek, amikor az azóta is kiválóan működő, de már melósnak nyilvánított CD-lejátszós Panasonic magnó előtt ültem esténként, és vártam a kedvenc számaimat.

Rec & Play, már veszi is, a legjobb, ha egy kilencvenperces kazira, és még az sem baj, ha egy Backstreet Boys vagy bármely egyslágeres csoda két alkalommal is rákerül a válogatásra.

Nagyobb bosszúság, ha a műsorvezető beledumál a trackbe, vagy a kazetta idő előtt lejár és megakasztja a zenét. Vegyes 1, Válogatás, Mix, Hit Mix, már mindenféle címet kapnak, hajazván a gyári válogatásokra, mint például a Bravo Hits, a Top of the Pops, esetleg az újraénekelt Supra Hits, csinos aerobicruhás afro csajos borítóval, kegyetlen rossz újraértelmezésekkel.

Ha valakinek szerettük volna megmutatni, milyen zenéket hallgatunk, mi az, ami otthon megy, akkor adtuk is kölcsön a saját válogatást.

Ha pedig mindez ellenkező neműnek ment… nos, az maga volt a szerelmi vallomás! Most ő hallgatja otthon ugyanazt, amit én is szoktam. Aztán jöttek az írott CD-k. Nero BurningROM, netről órák alatt letöltött albumok, esetleg önálló számok. De a vallomás, vagy éppen a barátság, szeretet zenés kifejezése tovább működött.

Éppen itthon ülünk, a négy fal között, kézben a telefonnal, ölben a laptoppal vagy egy jó könyvvel, a munkával, a konyhában tevékenykedve. Ehhez szükség lesz jó zenékre, segíthet a YouTube, a Spotify is. Sőt, mi több…

Eljött ismét a zenei válogatások kora, amikor megint a saját ízlésünk szerinti pár órás, gondosan szemezgetett számokat fogjuk valakinek ajánlani.

A távol lévő barátoknak, a külföldön ragadt rokonoknak, a pár hete Tinderen megismert és szimpatikus társkeresőnek, akivel most bizony nem lehet találkozni. De közösen, a távolból zenét hallgatni annál inkább! Szóval itt is egy újabb tevékenység, ami jólesik, és kiszakít kicsit a közös helyzetből. Ez pedig a zeneválogatás, mappába gyűjtés, majd megosztás azzal, akinek jól eshet a kis audiosimogatás. Pont, mint régen.

Ez is érdekelhet:

(Illusztrációk: Getty Images, Unsplash)

kazetta | zenei válogatás | 90es évek | spotify | vallomás

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram