Close
Ez neked szól, ha még emlékszel, hogy tekertük vissza a magnókazettát

Ez neked szól, ha még emlékszel, hogy tekertük vissza a magnókazettát

Sokunk emlékszik még a válogatáskazettákra. Ezt most is meg lehet csinálni, csak éppen virtuális felületen, egy szívünknek kedves embernek dedikálva. Érintkezni sem kell, és mégis segít, hogy egymásra és szép emlékekre gondoljunk. 

Élesen élnek még bennem az emlékek, amikor az azóta is kiválóan működő, de már melósnak nyilvánított CD-lejátszós Panasonic magnó előtt ültem esténként, és vártam a kedvenc számaimat.

Rec & Play, már veszi is, a legjobb, ha egy kilencvenperces kazira, és még az sem baj, ha egy Backstreet Boys vagy bármely egyslágeres csoda két alkalommal is rákerül a válogatásra.

Nagyobb bosszúság, ha a műsorvezető beledumál a trackbe, vagy a kazetta idő előtt lejár és megakasztja a zenét. Vegyes 1, Válogatás, Mix, Hit Mix, már mindenféle címet kapnak, hajazván a gyári válogatásokra, mint például a Bravo Hits, a Top of the Pops, esetleg az újraénekelt Supra Hits, csinos aerobicruhás afro csajos borítóval, kegyetlen rossz újraértelmezésekkel.

Ha valakinek szerettük volna megmutatni, milyen zenéket hallgatunk, mi az, ami otthon megy, akkor adtuk is kölcsön a saját válogatást.

Ha pedig mindez ellenkező neműnek ment… nos, az maga volt a szerelmi vallomás! Most ő hallgatja otthon ugyanazt, amit én is szoktam. Aztán jöttek az írott CD-k. Nero BurningROM, netről órák alatt letöltött albumok, esetleg önálló számok. De a vallomás, vagy éppen a barátság, szeretet zenés kifejezése tovább működött.

Éppen itthon ülünk, a négy fal között, kézben a telefonnal, ölben a laptoppal vagy egy jó könyvvel, a munkával, a konyhában tevékenykedve. Ehhez szükség lesz jó zenékre, segíthet a YouTube, a Spotify is. Sőt, mi több…

Eljött ismét a zenei válogatások kora, amikor megint a saját ízlésünk szerinti pár órás, gondosan szemezgetett számokat fogjuk valakinek ajánlani.

A távol lévő barátoknak, a külföldön ragadt rokonoknak, a pár hete Tinderen megismert és szimpatikus társkeresőnek, akivel most bizony nem lehet találkozni. De közösen, a távolból zenét hallgatni annál inkább! Szóval itt is egy újabb tevékenység, ami jólesik, és kiszakít kicsit a közös helyzetből. Ez pedig a zeneválogatás, mappába gyűjtés, majd megosztás azzal, akinek jól eshet a kis audiosimogatás. Pont, mint régen.

Ez is érdekelhet:

(Illusztrációk: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Diszkrét és tapintatos karbantartót keresnek egy történelmi kastélyba
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom