Close
Ázsiai teák és tiszta kenyerek társaságában ismerhetjük meg a pékek világát

Ázsiai teák és tiszta kenyerek társaságában ismerhetjük meg a pékek világát

Ázsiai ihletésű vad teák, finom kovászos kenyerek és egy kis beszélgetés a pékek világáról – hogy hangzik szombat reggelre?

Szerintünk nagyon jól, úgyhogy április 13-án a Lánchíd utca 5.-öt jelöljük meg, ahol a Zhao Zhou teázóban Tóth Márton, a természetes kovászból, biolisztből, vízből és sóból készülő, egyszerű és tiszta kenyereiről ismertté vált Pipacs Pékség egyik alapítója lesz a vendég.

A téma a kovászos kenyerek világa, illetve a pékek munkája. A kellemes hangulatért és a kiváló ízekért a legfrissebb Zhao Zhou-teák mellett többek között aszaltparadicsomos kiskenyér, mákos, diós-rozsos, világosbarna kenyér, német kisgazdasági sajtok, rillette, joghurt, zöldségek, valamint mangalica- és szarvaskolbász-karikák, az édességrajongóknak pedig vajas és csokis keksz, továbbá liege-i gofri felelnek.

A résztvevők közül a Zhao Zhou-hoz köthető Tálos Gáborról a közelmúltban írtunk már: Ázsia iránti érdeklődése a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza, 1988-tól öt évet tanult Pekingben, huszonévesen pedig bejárta Tibetet és Indiát is, a Lánchídnál található teázója pedig egyike azoknak a helyeknek Budapesten, amelyek szintézisben vannak a világ metropoliszaival, olyan városokban is megállná a helyét, mint Berlin, New York vagy Tokió.

Hagyomány a Zhao Zhou-ban, hogy havonta egy szombaton közösen reggelit szerveznek, melyre választanak három teát, és keresnek hozzá méltó, reggelinek való falatokat. További információt errefelé érdemes keresni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pipacs, Pékség – We Love Budapest, illetve Pálfi Balázs, Hartyányi Norbert)

Close