Close
Ázsiai teák és tiszta kenyerek társaságában ismerhetjük meg a pékek világát

Ázsiai teák és tiszta kenyerek társaságában ismerhetjük meg a pékek világát

Ázsiai ihletésű vad teák, finom kovászos kenyerek és egy kis beszélgetés a pékek világáról – hogy hangzik szombat reggelre?

Szerintünk nagyon jól, úgyhogy április 13-án a Lánchíd utca 5.-öt jelöljük meg, ahol a Zhao Zhou teázóban Tóth Márton, a természetes kovászból, biolisztből, vízből és sóból készülő, egyszerű és tiszta kenyereiről ismertté vált Pipacs Pékség egyik alapítója lesz a vendég.

A téma a kovászos kenyerek világa, illetve a pékek munkája. A kellemes hangulatért és a kiváló ízekért a legfrissebb Zhao Zhou-teák mellett többek között aszaltparadicsomos kiskenyér, mákos, diós-rozsos, világosbarna kenyér, német kisgazdasági sajtok, rillette, joghurt, zöldségek, valamint mangalica- és szarvaskolbász-karikák, az édességrajongóknak pedig vajas és csokis keksz, továbbá liege-i gofri felelnek.

A résztvevők közül a Zhao Zhou-hoz köthető Tálos Gáborról a közelmúltban írtunk már: Ázsia iránti érdeklődése a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza, 1988-tól öt évet tanult Pekingben, huszonévesen pedig bejárta Tibetet és Indiát is, a Lánchídnál található teázója pedig egyike azoknak a helyeknek Budapesten, amelyek szintézisben vannak a világ metropoliszaival, olyan városokban is megállná a helyét, mint Berlin, New York vagy Tokió.

Hagyomány a Zhao Zhou-ban, hogy havonta egy szombaton közösen reggelit szerveznek, melyre választanak három teát, és keresnek hozzá méltó, reggelinek való falatokat. További információt errefelé érdemes keresni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pipacs, Pékség – We Love Budapest, illetve Pálfi Balázs, Hartyányi Norbert)

FOLYTASD EZZEL
Lenyűgöző kiállításon gyönyörködhetsz a legszebb magyar asztrofotókban
Ritkaságszámba menő, lenyűgöző kiállítással vár vissza a Magyar Nemzeti Galéria
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom