Újra lehet utazni Budapest legizgalmasabb közlekedési eszközén

Magyarország első, személyszállító drótkötélpályája méltán lett a főváros egyik legnépszerűbb nevezetessége. A Zugligeti Libegővel 1970 óta lehet utazni a János-hegyre és vissza nagyjából tizenkét perc alatt.

A járművet rendszeresen karbantartják, ilyenkor lezárják a látogatók előtt. A legutóbbi karbantartás miatt az eredeti tervek szerint csak április végén nyitott volna meg újra a Libegő, azonban most jó hírt közölt a BKV.

Április 27-én tíz órától ugyanis újra várja a budapesti panorámára pályázó utasokat.

Mint írták, a rendkívüli karbantartás után a szakemberek a tesztmeneteken mindent rendben találtak. A 2023-ban megvásárolt és fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek.

A felnőttjegy ára ugyanakkor idén ötszáz miatt forinttal emelkedik, de az eddigieknél több kedvezményes árú belépő kapható. A teljes árú, kétirányú jegy 3500 forint, tizennégy éves korig ezer forint, huszonöt éves korig a diákjegy pedig kétezer forint. Bővebb információk a BKV honlapján olvashatók.

Tavaly felmerült egy gigantikus, de nem üléses, hanem csúszható drótkötélpálya építésének terve is Zugligetben, a Normafán pedig már elkezdődött egy lombkorona-tanösvény építése. Ha a már készbe ülnénk bele, akkor ez a Normafán található étterem jó választás lehet.

(Forrás: MTI, BKK, képek: Getty Images)

 

Libegő | április | nyitás | Zugliget | budapest

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom