Close
Repülőgépgyárból indult a Janus-arcú mikroautó története

Repülőgépgyárból indult a Janus-arcú mikroautó története

A második világháború utáni mikroautók egyik legérdekesebb példánya a Zündapp Janus, amely a nevéhez méltón valóban kétarcú, szemből szinte ugyanúgy néz ki, mint hátulról.

Janus a kapuk védőszelleme, majd a kereskedelem és a hajózás istene a római mitológiában, hozzá imádkoztak a rómaiak minden fontos tettük előtt, és róla nevezték el a januárt is. Mindig kétarcú istenként ábrázolták, ezért a Janus-arcú megnevezést gyakran használják a kettősségre, a kétszínűségre, és ezért kapta a Janus nevet a második világháború utáni korszak egyik legérdekesebb német mikroautója is.

A Delta prototípusa a Dornier gyárának bejáratánál
A Dornier Delta két sorban négy személynek nyújtott helyet

A tervezése Claude Dornier nevéhez fűződik, aki új utakat keresett a saját repülőgépgyártó vállalkozásának, amikor a háború után a szövetségesek megtiltották a repülőgépek készítését Németországban. Claudius, a fia egy négyüléses autó terveivel állt elő, ahol

az első és a hátsó utasok egymásnak háttal foglalnak helyet, hogy minél jobban kihasználják a teret.

A prototípust Dornier Delta névre keresztelték, de hamar kiderült, hogy a gyártása nem lett volna kifizetődő a meglévő üzemben.

A német autóklub országúti segélynyújtásra használta a Janust
A nagy hátsó ajtó praktikus volt a felszerelés bepakolásához

Pedig a háború után a németeknél nagy kereslet volt a motorkerékpároknál komolyabb, de a személyautóknál olcsóbb járművekre, ezért fogott az Isetta gyártásába a BMW, és ezért készített Kabinenroller néven mikroautót a Messerschmitt.

A motorkerékpárjairól ismert Zündapp is időjárásálló járművet kívánt gyártani,

amihez 1954-ben partnert keresett, és meg is találta. Az együttműködés értelmében a Dornier licence alapján a Zündapp gyártotta és értékesítette az autócskát.

A Zündapp átdolgozta az eredeti terveket, ezért került egy ajtó az autó orrára az első ülésekhez, és egy másik ajtó a hátuljára a hátsó ülésekhez,

a kétarcú kisautó a “jön vagy megy” kinézetéről kapta a Janus nevet.

A motorja egy 245 köbcentis, egyhengeres, kétütemű erőforrás volt 14 lóerővel, amivel az apró autócska 80 km/h sebességet ért el, de egyhamar kiderült, hogy a könnyű felépítése miatt nem volt olyan stabil, mint amilyennek tervezték.

A gyártása 1957-ben kezdődött, és mivel nem számított olcsónak, ezért az első fél év alatt csak 1731 példánya készült el, majd 1958-ig összesen 6901 darabot gyártottak, mire a Zündapp leállította a termelést, és eladta a gyárat a Boschnak.

A Janus-arcú kisautó mára keresett veterán,

a képeken látható példányát az RM Sotheby’s aukcióján 64 960 dollárért, húszmillió forintnak megfelelő összegért vették meg.

Különleges kísérletek

A motorkerékpár-gyártók közül nemcsak a német Zündapp szállt be a mikroautó-piacra, hanem az olasz Vespa is, méghozzá egy stílusos modellel, amely egy neves konkurense miatt nem tudott sikeres lenni. Ha pedig van Janus-arcú autó, akkor lennie kell küklopszszeműnek is, és ez volt a Tucker, amelynek a történetét cikkünkben meséltük el.

(Képek: Getty Images, RM Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Meglepő helyről érkezik ez a fantasztikus sportkupé
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom