Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.
A végeredmény egy elképesztően könnyű, frissítő, alacsony energia-tartalmú jégkrém lesz, amit kicsik és nagyok egyaránt imádni fognak. Ráadásul sem jégkrémkészítő gépre, sem krémfőzésére sincs szükség, hiszen ez az alaprecept valóban öt perc alatt összeállítható, hogy aztán néhány órával később már hűsítő finomságként lehessen fogyasztani.
Hozzávalók:
- 2 nagy doboz natúr joghurt
- 3-4 evőkanál juharszirup, agave vagy méz
- 0,5 deciliter gyümölcslé
- egy kis csészényi gyümölcspüré
Elkészítése:
Első lépés: A tetszőleges szezonális gyümölcsből kipréselünk 0,5 deciliter levet, valamint készítünk egy kis csészényi gyümölcspürét is.
Második lépés: Az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, ízlésünk szerint édesítjük a választott édesítőszerrel.
Harmadik lépés: A masszát szilikon jégkrémformába adagoljuk, a tetejére nagyobb gyümölcsdarabokat is tehetünk kedvünk szerint. Fagyasztóba tesszük 4-6 órára, amíg meg nem fagy.
Extra tippek:
A jégkrémet tetszőlegesen tovább ízesíthetjük például zöldfűszerekkel, így friss mentával vagy akár bazsalikommal is izgalmasabbá tehetjük.
Tökéletes páros lehet az eper és a bazsalikom, a cseresznye és a menta, vagy a vérnarancs és a rozmaring. Mindemellett a most virágzó levendulát is felhasználhatjuk egy nagyon könnyű, citromos, vagy lime-os jégkrémhez, aminél üdítőbbet keresve se lehetne találni ebben a rekkenő hőségben.
(Fotók: Getty Images)
desszert | jégkrém | kánikula | egészséges | fagylalt
Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék
Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!