Close
Ezeket az autókat várjuk legjobban 2018-ban

Ezeket az autókat várjuk legjobban 2018-ban

A múlt század közepén úgy gondolták, a kétezres években már bőven repülő buborékautókkal közlekedünk majd. Rossz hír vagy sem, ez még 2018-ban sem következik be, ám vannak olyan típusok, amelyekre nagyon is érdemes odafigyelni idén. Kiválasztottunk öt ilyent.

Alpine A110

A középre épített motor és a hátsókerék-hajtás akkor is izgalmas kombináció, ha nincs köze egy legendás márka újjászületéséhez. A forma remekül idézi a híres őst, ám a Renault sportkocsija természetesen modern darab, amely a Mégane RS 252 lóerős benzinesét kapja, ami az alig több mint egytonnás saját tömeggel együtt ígéretes kombináció. Várhatóan nemcsak ez, hanem a szénszálas műanyagokkal, alumíniummal és nappabőrrel burkolt belső is fokozza majd az élvezetet.

BMW 8-as sorozat

Fekete-fehér emblémával érkezik majd a BMW luxus-túrakupéja, ezzel is jelezve, a felélesztett 8-as sorozat még a prémiummárkán belül is a csúcstípusok közé tartozik. A 6-ost váltó, annál nagyobb luxus túrakupé a 7-es műszaki alapjait használja, és nemcsak V12-es szériaváltozata, hanem M8-as civil és versenyverziója is lesz, utóbbit, az M8 GTE-t már idén pályára is küldik.

Jaguar i-Pace

Törvényszerű, hogy ha nő az elektromos autók iránti érdeklődés, akkor nem tarolhatja le egyedül a Tesla a villanyos szabadidő-autók piacát. Több konkurens is várható, ezek egyike a Jaguaré: 400 lóerős teljesítményt és 400 kilométer körüli hatótávolságot ígérnek, amivel nemcsak a Tesla Model X, hanem a dízeles-benzines hagyományos SUV-k ellen is jó eséllyel indulhat a Jaguar i-Pace.

Lamborghini Urus

Az eladások megduplázását várják az olaszok az új szabadidő-autótól, amelynek 650 lóereje és 300 km/h feletti végsebessége is mutatja, nem a dízel X5-ös BMW-k tulajdonosait akarják elcsábítani. A forma természetesen mesteri, tökéletesen átveszi a márka szupersportautóinak éles stílusát, miközben az Urus végre egy távolabbi golfpálya megközelítését is lehetővé teszi.

Toyota Supra

A Supra egykor olyan nagyteljesítményű típusa volt a Toyotának, amilyen ma nincs. Hamarosan viszont lesz: a BMW-vel közösen fejlesztik, a találgatások szerint a roadster lesz a Z4-es utódja, a kupé pedig a Toyota kínálatát bővíti egy rendes sportkocsival. Nem tudjuk, milyen hajtásláncot kap, és bár támogatjuk a minél kisebb károsanyag-kibocsátású technológiákat, reméljük, nem tudják le egy sima hibriddel a motorkérdést.

Ez is érdekelhet:

nagy sztori | lamborghini urus | Toyota | jaguar | lamborghini

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram