Close
Mutatunk öt helyet, ahová 2020-ban várhatóan sokan utaznak majd

Mutatunk öt helyet, ahová 2020-ban várhatóan sokan utaznak majd

Akadnak ismerős és kissé elfeledett helyek is az alábbi listában, amely olyan célpontokat gyűjt össze, ahová a szakértők szerint 2020 bizonyos időszakaiban kiteszik a megtelt táblát. Érdemes tehát még a nagy turistacunami előtt felfedezni őket.

Anguilla

Annak ellenére, hogy a világ legszebb fehér homokos strandjai bújnak el a mindössze huszonöt kilométer hosszú szigeten, még viszonylag kevesen találták meg.

Elsősorban azok választják a Karibi-térség gyöngyszemét, akik a nyugalmat és az elszigeteltséget keresik.

Egy darabig még biztosan megkapják, mint ahogyan minden olyan élményt is, amit a tenger adhat, a vízisportoktól kezdve a gasztronómián át a közvetlenül a part mellett felhúzott hangulatos bárokig.

Bahrein

A Közel-Kelet egyik apró és gazdag szigetországa a Perzsa-öbölben rejtőzik.

Katarhoz vagy Kuvaithoz képest sokkal lazább hangulatra és életfelfogásra lehet számítani a harminchárom szigetből álló országban, ahol az UNESCO Világöröksége alá tartozó helyszíneket és a történelmi emlékeket érdemes keresni a kiváló ételek és a szórakozási lehetőségek mellett.

Al-Ula

Szaud-Arábia egyik távoli és ősi városa, amelyet a sivatag sziklái védelmeznek.

Al-Ula sok mindenben a jordániai Petrára emlékeztet, a sziklákba faragott Fáraó kincstára miatt rózsaszín városnak hívott misztikus hellyel ellentétben viszont még nem szállták meg a turisták.

Kréta

Nekünk, magyaroknak ugyan nem újdonság a görög sziget, ám világszerte mostanság elhomályosította a népszerűségi toplisták csúcsait döntögető Míkonosz és Szantorini.

Kréta elsősorban ár-érték arányban kiváló szállásai miatt kerül újra a fősodorba, nem beszélve kulturális örökségéről és szépséges strandjairól.

Curacao

A koktélok világából ismerősen csenghet a Karibi-térség másik kedvence, ahol furcsa keveredés éri a látogatót: az európai és a karibi hatásoké.

A Hollandiához tartozó gyönyörű szigetet legjobban úgy lehetne jellemezni, mintha Amszterdam találkozna a trópusokkal.

Egész évben süt a nap, kedvesek, barátságosak a helyiek, szépek a strandok, oldott a hangulat, és nem kell közelharcot vívni egy jó helyért a parton.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom