Close
Mutatunk öt helyet, ahová 2020-ban várhatóan sokan utaznak majd

Mutatunk öt helyet, ahová 2020-ban várhatóan sokan utaznak majd

Akadnak ismerős és kissé elfeledett helyek is az alábbi listában, amely olyan célpontokat gyűjt össze, ahová a szakértők szerint 2020 bizonyos időszakaiban kiteszik a megtelt táblát. Érdemes tehát még a nagy turistacunami előtt felfedezni őket.

Anguilla

Annak ellenére, hogy a világ legszebb fehér homokos strandjai bújnak el a mindössze huszonöt kilométer hosszú szigeten, még viszonylag kevesen találták meg.

Elsősorban azok választják a Karibi-térség gyöngyszemét, akik a nyugalmat és az elszigeteltséget keresik.

Egy darabig még biztosan megkapják, mint ahogyan minden olyan élményt is, amit a tenger adhat, a vízisportoktól kezdve a gasztronómián át a közvetlenül a part mellett felhúzott hangulatos bárokig.

Bahrein

A Közel-Kelet egyik apró és gazdag szigetországa a Perzsa-öbölben rejtőzik.

Katarhoz vagy Kuvaithoz képest sokkal lazább hangulatra és életfelfogásra lehet számítani a harminchárom szigetből álló országban, ahol az UNESCO Világöröksége alá tartozó helyszíneket és a történelmi emlékeket érdemes keresni a kiváló ételek és a szórakozási lehetőségek mellett.

Al-Ula

Szaud-Arábia egyik távoli és ősi városa, amelyet a sivatag sziklái védelmeznek.

Al-Ula sok mindenben a jordániai Petrára emlékeztet, a sziklákba faragott Fáraó kincstára miatt rózsaszín városnak hívott misztikus hellyel ellentétben viszont még nem szállták meg a turisták.

Kréta

Nekünk, magyaroknak ugyan nem újdonság a görög sziget, ám világszerte mostanság elhomályosította a népszerűségi toplisták csúcsait döntögető Míkonosz és Szantorini.

Kréta elsősorban ár-érték arányban kiváló szállásai miatt kerül újra a fősodorba, nem beszélve kulturális örökségéről és szépséges strandjairól.

Curacao

A koktélok világából ismerősen csenghet a Karibi-térség másik kedvence, ahol furcsa keveredés éri a látogatót: az európai és a karibi hatásoké.

A Hollandiához tartozó gyönyörű szigetet legjobban úgy lehetne jellemezni, mintha Amszterdam találkozna a trópusokkal.

Egész évben süt a nap, kedvesek, barátságosak a helyiek, szépek a strandok, oldott a hangulat, és nem kell közelharcot vívni egy jó helyért a parton.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

bahrein | kréta | célpont | turistamentes | al-ula

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram