Ennél a három koktélbárnál aligha mutathatunk impozánsabbat

Nem újdonság, ha azt mondjuk, a világ top bárjai sokszor nemcsak profizmusban járnak az élen, hanem dizájnban is. Tendenciát, divatirányokat nem lehet egyértelműen ráaggatni egy-egy kontinensre, netán országra, városra, de a távol-keleti metropoliszok sokszor rálicitálnak az európai sokszínűségre, amerikai megalomániára is. Két szingapúri és egy hongkongi bárt mutatunk, hogy legalább vizuálisan megtapasztalhassuk azt az eleganciát, amit képviselnek. 

The Old Man, Hongkong

Egyáltalán nem véletlen, hogy egy ismerős mozaikkép figyeli a vendégeket a bár oltárjáról, ami szoros összefüggésben áll a hongkongi bár névadásával. Hát persze, hogy Ernest Hemingway és Az öreg halász és a tenger volt a fő inspiráció, hiszen tudjuk, hogy az amerikai író nemcsak a tollat forgatta jól, hanem előszeretettel pörgette a poharat is – főleg, ha koktél volt benne. Nemcsak Kubában itta a daiquirit, akárhol járt a világban, a bárpultoknál érezte magát a legjobban, egy helyi italkülönlegesség és a többi kocsmázó társaságában. Így lett ő a kifinomult bár védőszentje és névadója is.

Mondhatnánk, hogy kizárólag Hemingway kedvenceit kínálják bartendereik, de ez nem így van, a modern koktéliskola niche komponenseit felhasználva kreálnak izgalmas és egyedülálló italokat.

Azért fantázianevükben a Nobel-díjas író műveit követik. Céklaecet, curryvel infúzált gin, hagymahamu, kólapárlat – csak néhány hívószó az italokhoz.

Az enteriőr megjeleníti Kuba vibrálását, mégis decensen elegáns, ahogy a dzsungelminta és a sárgaréz találkozik. Úgy igazodik a trendekhez, hogy közben megőrzi egyediségét is.

Atlas Bar, Szingapúr

Nem titkoltan New York-i mintára épült a szingapúri Parkview Square, a 2002-ben elkészült monumentális art deco felhőkarcoló. Lobbyja maga a megtestesült elegancia, F. Scott Fitzgerald sem álmodhatott volna szebbet a Nagy Gatsby-be (hoppá, Hemingway után még egy elveszett generációs áthajlás). Az Atlas a tizenöt méteres belmagasság minden adottságát kihasználja, építettek például egy három emelet magas gintornyot, melyben több mint ezerháromszáz-féle gint tartanak, meglovagolva a szesz modern reneszánszát. Egy Juniper Society nevű zárt ginklubot is üzemeltetnek.

A pezsgő- és champagne-választék sem utolsó, a legjobb pincék játékos és komolyabb buborékosait mind begyűjtötték, és örömmel töltik poharaikba.

A nagy sajtószenzációt keltő Shipwreck Champagne is kapható, amelyből körülbelül háromezer palack maradt remek állapotban egy hajóroncsban, 1907-ből.

Elég csak annyit mondanunk, hogy a Titanicon is felszolgáltak az italból.

Szinte felsorolni sem lehetne, hogy italszelekciójuk, szaktudásuk és enteriőrjük micsoda nemzetközi díjakat kapott már, a Michelin Guide legutóbb kiemelkedő mocktailválasztékuk miatt méltatta az Atlast.

Jigger & Pony, Szingapúr

Klasszikus bárkellékekről kapta a nevét a szingapúri koktélszalon, amely szintén előkelő tagja a 2019-es ötven legjobb ázsiai bárnak. Egyszerre árasztja Hollywood fénykorának hangulatát, berémlik a Mullholland Drive, egy pár James Bond-film, de még Edward Hopper festményei is eszünkbe jutnak az enteriőrről. A Jigger & Ponyban persze sokkal vidámabb arcok ülnek a bársonyszékekben.

Signature koktéljaikhoz olyan csodás összetevőket használnak, mint a perilla, a calamansi citrus, a narancsvirág-kaviár, a yuzulekvár, az orchidealikőr és a szárított cseresznyefavirág.

Csinos és ízletes falatokat is kínálnak, és az elegancia ellenére inkább a városi kreatívok, gurmék törzshelye, mintsem a felső tízezeré vagy vagyonos utazóké.

Ez is érdekelhet:
Elmeséljük, mi az a mocktail, és mutatunk pár finom változatot is

A mocktail gyakorlatilag a virgin koktélok elnevezése, olyan kevert italok, melyek kreatívak és finomak, de nem használnak elkészítésükhöz alkoholt.

(Fotók: Getty Images, Atlas Bar, Jigger & Pony, The Old Man)

Hong Kong | bár | interior design | koktélbár | jigger and pony | atlas

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom