Close
Öt európai város, ami tökéletes választás a téli időszakra

Öt európai város, ami tökéletes választás a téli időszakra

Amennyiben nem vagyunk síbajnokok és a snowboard sem izgat, csupán a szép téli tájakért rajongunk, úgy is van lehetőség kikapcsolódásra, csak éppen városlátogatás formájában. Egy meleg, de könnyen száradó kabátra, kesztyűre, sapkára, sálra és vízhatlan, bélelt cipőre lesz csak szükségünk, no meg kalandvágyra, hogy a jeges szelek se szegjék kedvünket. Salzburgban, Bergenben, Delftben, Strasbourgban és Torinóban a hótakaró plusz vizuális élmént nyújt, ha pedig tényleg nagyon átfagynánk, még mindig jöhet a forralt bor, a meleg tojáslikőr vagy a fűszeres tea. 

Ha még most nézünk repjegyet és szállást, kellemes ajánlatokba futhatunk bele az idei téli szezonra. Persze az ünnepeket megelőző időszak talán a leghangulatosabb a felsorolt helyeken, de egy sima januári hétvége is feltölthet.

Salzburg, Ausztria

Salzburg nem csak Mozartról, vagy a Muzsika hangjá-ból ismert Von Trapp villáról híres. A várba felkapaszkodván végignézhetünk a havas háztetős városon, ami olyan, mintha egy hógömb díszlete volna. Sok a barokk palotájuk, kedvesek a bevásárlóutcák is. A Café Tomaselliben felhörpinthetjük a világ leghíresebb zeneszerzőjének kedvenc mandulás tejét, karácsonyt megelőzően pedig sokak a Dóm téren felállított Christkindlmarktot is szeretik végignézni.

Bergen, Norvégia

A norvégok második legnagyobb városa egyben a legfestőibb is. A kikötő pirosra és narancsra festett házainak nagyon jól áll a havas környezet, és öröm végigjárni a beülős helyeket is, melyekben sokszor kandallóval fűtenek. Bergen tipikusan az az úti cél, ami azokat célozza meg, akik úgy vonulnának el kicsit a világ elől, hogy közben nincsnek szeparálva a várostól, a civilizációtól. A városnézésbe édemes beiktatni egy hajótúrát is, hogy élőben láthassuk a fjordokat.

Delft, Hollandia

Hága és Rotterdam között félúton találjuk Delft városát, ami sokkal szívmelengetőbb, mint bármely másik holland város. Csatornarendszerét már a 13. században kiépítették, és a mai napig használják is. Híres a kerámiaművészetéről, és egy igazán régi szélmalmot is találunk a városkában. A delftiek szeretnek jókat reggelizni, ezért sok az olyan kávézó, ahol elsőosztályú a napkezdő ajánlat, és sütizőkben is felengedhetünk a hideg után.

Strasbourg, Franciaország

Elzász festői fővárosa Strasbourg, ami leginkább a politika és a világgazdaság témaköröknél kerül elő központi szerepe miatt. De bárki, aki már járt náluk, és azt hallja, hogy az Európai Parlamentről beszélnek, az üléstermek helyett egyből a kedves, mesebeli házak és a romantikus csatornák jutnak eszébe. Kihagyhatatlan látnivaló a csodás katedrális is. A francia kisvárosban télen is remek rizlingeket ihatunk, testes sajtokat harapva hozzá. A karácsonyi vásár pedig a kontinens egyik legszebbje.

Torino, Olaszország

Mintha csak most lett volna, hogy 2006-ban Torinóban rendezték a téli olimpiai játékokat. Örökké havas hegyvonulatokkal a háttérben, igazi kis művészeti és dizájnközpont Piemont tartomány központja. Minden évszakban gyönyörűek a palazzói, a városkép legemblematikusabb tornyának épületében pedig annak ellenére, hogy régen zsinagóga üzemelt, ma a világ legmagasabb múzeumát találjuk, a Nemzeti Mozimúzeumot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom