Ez az étlap megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért

A Kés-Villa-Buda tizenkét étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal.

Lépten-nyomon felvetődik a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni, és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért?

Buda Étlapja megadja a választ, és olyan körképet kínál, ami megmutatja, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

Nevezhetjük Best of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az ételüket írták Buda Étlapjára, ami slágernek számít törzsvendégeik körében, másképp fogalmazva, amit ha levennének kínálatukból, minimum lázadás törne ki.

Buda Étlapja megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható, de akár egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve azokat, akik nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar gasztronómiára.

A Kés-Villa-Buda tizenkét budai éttermet tömörítő egyesület, mely elsődlegesen a budai, polgári vendéglátás és a magyar konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. Az alapötlet: a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozni a divatba. Újra megmutatni annak létjogosultságát, értékeit a mindennapokban – elsősorban a fővárosi (nem csak Budán élő) lakosságnak, másodsorban a Budapesten hétvégéket töltő hazai közönségnek (különös tekintettel a családokra), harmadrészt pedig a külföldi turistáknak, akik keresik az autentikus magyar éttermeket, ahol megismerhetik hazánk tradicionális ízeit, és magas színvonalú vendéglátásban lehet részük.

A Kés-Villa-Buda alapítótagjai:
  • Jardinette
  • Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
  • Mezzo Music Restaurant
  • Spíler Buda
  • Náncsi néni vendéglője
  • Földes Józsi vendéglője
  • Hadik
  • Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
  • Émile
  • Kéhli
  • Pasarét Bisztró
  • Promontor Kertvendéglő
Ez is érdekelhet:
Csúcsra viszi a házias ízeket a Stand25 Bisztró

Sok olyan helyet szeretnénk látni Budapesten és az országban, mint a Stand25. Lehetne olyan a hazai gasztronómia jövője, mint ez a hely.

ajánlat | klasszikus | magyaros | étterem | fogások | Kés-Villa-Buda

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés