Close
Egy huszonegy éves indiai király felrakta a családi palotát az Airbnb-re

Egy huszonegy éves indiai király felrakta a családi palotát az Airbnb-re

Alighanem mindannyian szeretnénk legalább egy rövid időre megtapasztalni, milyen uralkodóként élni. Az Airbnb jóvoltából most itt a lehetőség.

No persze nem arról van szó, hogy átmenetileg ránk bíznának egy egész királyságot, csak eltölthetünk néhány éjszakát egy igazi királyi palotában – írja a Travel and Leisure.

November 23-tól még kedvezményes áron (éjszakánként ezer dollárért) lehet lefoglalni az indiai dzsaipuri család városházán található Gudliya-lakosztályát, ahol olyan előkelő vendégek hajtották már álomra a fejüket, mint a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton, Károly herceg és Jackie Kennedy.

A palotához illően aranyozott dekorációkkal és kristálycsillárokkal gazdagon díszített tágas lakást a fenti időponttól kezdődően bárki kiveheti. A nem kevés pénzért cserébe hatalmas nappali, konyha, beltéri úszómedence és fürdőszoba illeti a vendéget, akinek a kívánságait komornyik lesi, illetve rendelkezésére áll egy idegenvezető is, valamint fejedelmi ízelítőt kap a helyi ételekből.

Az Airbnb történetében ez az első alkalom, hogy kivehető egy ilyen pompás uralkodói lakosztály. Mindezt a tulajdonosnak, a mindössze huszonegy esztendős Padmanabh Singh-nek köszönhetjük, aki a család több ezer éves hagyományait követve 2011 óta ül a trónon,

egyben ő lett a történelem első királya, aki felpakolta az otthonát az Airbnb-re.

A vendéglátó elárulta, hogy világjárásai során szívesen vesz igénybe hasonló jellegű szolgáltatásokat, és nagyon örül, amiért megoszthatja másokkal a híres indiai vendégszeretetet.

Fontos tudnivaló, hogy januártól már teljes áron bérelhető az apartman, vagyis egy éjszakára nyolcezer dollárt kell fizetni érte – a bevétel viszont jótékony célt szolgál, mert egy olyan alapítvány kapja meg, amely a Rádzsasztán államban élő nehéz sorsú nőket támogatja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Airbnb, Travel and Leisure)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom