Close
Egy huszonegy éves indiai király felrakta a családi palotát az Airbnb-re

Egy huszonegy éves indiai király felrakta a családi palotát az Airbnb-re

Alighanem mindannyian szeretnénk legalább egy rövid időre megtapasztalni, milyen uralkodóként élni. Az Airbnb jóvoltából most itt a lehetőség.

No persze nem arról van szó, hogy átmenetileg ránk bíznának egy egész királyságot, csak eltölthetünk néhány éjszakát egy igazi királyi palotában – írja a Travel and Leisure.

November 23-tól még kedvezményes áron (éjszakánként ezer dollárért) lehet lefoglalni az indiai dzsaipuri család városházán található Gudliya-lakosztályát, ahol olyan előkelő vendégek hajtották már álomra a fejüket, mint a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton, Károly herceg és Jackie Kennedy.

A palotához illően aranyozott dekorációkkal és kristálycsillárokkal gazdagon díszített tágas lakást a fenti időponttól kezdődően bárki kiveheti. A nem kevés pénzért cserébe hatalmas nappali, konyha, beltéri úszómedence és fürdőszoba illeti a vendéget, akinek a kívánságait komornyik lesi, illetve rendelkezésére áll egy idegenvezető is, valamint fejedelmi ízelítőt kap a helyi ételekből.

Az Airbnb történetében ez az első alkalom, hogy kivehető egy ilyen pompás uralkodói lakosztály. Mindezt a tulajdonosnak, a mindössze huszonegy esztendős Padmanabh Singh-nek köszönhetjük, aki a család több ezer éves hagyományait követve 2011 óta ül a trónon,

egyben ő lett a történelem első királya, aki felpakolta az otthonát az Airbnb-re.

A vendéglátó elárulta, hogy világjárásai során szívesen vesz igénybe hasonló jellegű szolgáltatásokat, és nagyon örül, amiért megoszthatja másokkal a híres indiai vendégszeretetet.

Fontos tudnivaló, hogy januártól már teljes áron bérelhető az apartman, vagyis egy éjszakára nyolcezer dollárt kell fizetni érte – a bevétel viszont jótékony célt szolgál, mert egy olyan alapítvány kapja meg, amely a Rádzsasztán államban élő nehéz sorsú nőket támogatja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Airbnb, Travel and Leisure)

india | dzsaipuri | Gudliya | lakosztály | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram