Csődbe a kontinens egyik leghíresebb Mozart-golyó-gyártója

Fizetésképtelenséget jelentett hétfőn a Mozart-golyót gyártó Salzburg Schokolade, így talán végleg elköszönhetünk az egyik leghíresebb Mozart-golyótól.

Az eredeti osztrák Mozartkrugel egy pisztácia-marcipán keverék, nugátkrémmel és csokimázzal bevonva. Az édességet egy salzburgi cukrász,

Paul Fürst készítette először 1890-ben, a termékkel az 1905-ös párizsi világkiállításon aranyérmet szerzett.

Salzburgban született meg a világhírű Mozart-golyó

Mivel a Mozartkugel elnevezést Fürst cége nem védette le, a édességet más cukrászdák is gyártani kezdték – közéjük tartozott a történet főszereplője, a Salzburg Schokolade is, amely az egyik legfontosabb piaci szereplővé nőtte ki magát a Mozart-golyók világában.

Az megvan, hogy az a Mozart-golyó, amit általában eszel, kamu?

Egy csöppnyi gasztrokultúra, némi csokitörténelem következik Ausztriából.

A cégnél a koronavírus-járvány óta tartanak a problémák: a turisták eltűntek, elmaradtak a rendezvények, az esküvők, továbbá a lezárások miatt a cukrászdáknak is zárva kellett tartaniuk hetekig. A salzburgi üzem leállása száznegyvennégy munkást érint, a novemberi és decemberi béreket, valamint a karácsonyi bónuszt már nem utalják át a dolgozóknak.

Ez is érdekelhet:

Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!

A White Russian több évtizedes Csipkerózsika-álmából feléledve ismét felkerült a legnépszerűbb koktélok ranglistájára.

(Forrás: Kronen Zeitung, Player.hu)

Mozart-golyó | mozart | Paul Fürst | Mozartkugel | Fürst

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom