Close
Ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Az első háromban két európait találni.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) jelentése szerint három város holtversenyben osztozik a címen. Tavaly ilyenkor Szingapúr és Oszaka végzett az élen, idén Párizs, Zürich és Hongkong áll a dobogó tetején – az európaiak elsősorban az euró és a svájci frank megerősödésének köszönhetik előkelő helyezésüket.

A vizsgálat olyan tényezők alapján rangsorolta a városokat, mint például az élelmiszerek, a közlekedés, a ruházat és egyéb alapvető szolgáltatások árai, kiegészítve természetesen a lakhatás költségeivel, amelyet mostanság a világ minden pontján jelentősen befolyásolnak a devizaingadozások.

A két címvédő közül Szingapúr a negyedik helyen végzett, míg Oszaka az ötödik helyre esett vissza. Holtversenyben a hetedik helyen Koppenhága és New York áll, az első tízbe még Tel-Aviv és Los Angeles fért be.

Párizs leginkább magas lakhatási költségeinek köszönheti első helyét, ugyanakkor az alkohol, a közlekedés vagy éppen a dohányáru jóval olcsóbb ott, mint a legtöbb európai nagyvárosban. Koppenhágában elsősorban a közlekedéshez és a rekreációhoz köthető költségek, míg Tel-Avivban az autóvásárlás és a járműfenntartás miatt drága az élet.

Érdekesség, hogy a világjárvány erőteljesen érintett bizonyos vizsgált kategóriákat. Egyes országokban megnőttek a nagy keresletű termékek, például a számítógépek költségei, míg a kevésbé keresett dolgok – mondjuk a ruházati termékek – árai jelentősen megzuhantak. Az EIU arra számít, hogy ez a tendencia 2021-ig folytatódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom