Close
Ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Ezekben a városokban a legdrágább most az élet

Az első háromban két európait találni.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) jelentése szerint három város holtversenyben osztozik a címen. Tavaly ilyenkor Szingapúr és Oszaka végzett az élen, idén Párizs, Zürich és Hongkong áll a dobogó tetején – az európaiak elsősorban az euró és a svájci frank megerősödésének köszönhetik előkelő helyezésüket.

A vizsgálat olyan tényezők alapján rangsorolta a városokat, mint például az élelmiszerek, a közlekedés, a ruházat és egyéb alapvető szolgáltatások árai, kiegészítve természetesen a lakhatás költségeivel, amelyet mostanság a világ minden pontján jelentősen befolyásolnak a devizaingadozások.

A két címvédő közül Szingapúr a negyedik helyen végzett, míg Oszaka az ötödik helyre esett vissza. Holtversenyben a hetedik helyen Koppenhága és New York áll, az első tízbe még Tel-Aviv és Los Angeles fért be.

Párizs leginkább magas lakhatási költségeinek köszönheti első helyét, ugyanakkor az alkohol, a közlekedés vagy éppen a dohányáru jóval olcsóbb ott, mint a legtöbb európai nagyvárosban. Koppenhágában elsősorban a közlekedéshez és a rekreációhoz köthető költségek, míg Tel-Avivban az autóvásárlás és a járműfenntartás miatt drága az élet.

Érdekesség, hogy a világjárvány erőteljesen érintett bizonyos vizsgált kategóriákat. Egyes országokban megnőttek a nagy keresletű termékek, például a számítógépek költségei, míg a kevésbé keresett dolgok – mondjuk a ruházati termékek – árai jelentősen megzuhantak. Az EIU arra számít, hogy ez a tendencia 2021-ig folytatódik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

idén | zürich | legdrégébb városok | élet | költség

FOLYTASD EZZEL

Így segíthetsz a törökországi és szíriai földrengés károsultjain

Ez a súlyos következmény akár évekre is visszavetheti a törökországi turizmust

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram