Close
A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom

A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom

A Phantom a luxusautók között is kiemelt helyet foglal el, a stílusos dizájn és a mérnöki munka legjavát képviseli, ezért a modellfrissítése során megőrizték mindazt, amit a vásárlók szeretnek benne, de néhány érdekes opcióval bővítették a kínálatát.

A Phantom neve egyet jelent a fényűző tökéletességgel, időtlen eleganciája miatt tisztelet övezi az egész világon. A nyolcadik generációját 2017-ben mutatták be, és a vásárlók arra kérték a Rolls-Royce-t, hogy ne változtassanak sokat az ikonikus modellen, ezért csak finoman módosították a dizájnt. Valójában nem is arról szól a Phantom megújulása, hogy min kellett változtatni, sokkal inkább arról, hogy mit őriztek meg ezen az eleve kiváló luxusautón.

A húszas évek romantikája

A legfontosabb megtartandó tulajdonsága a Phantom tekintélyt parancsoló megjelenése, amit tovább fokozott a hűtőmaszk felett, a nappali menetfények közötti új, polírozott díszléc. Az ikonikus hűtőrácsot jobban a karosszériába integrálták, és a nemrég bevezetett Ghost mintájára sejtelmes háttérvilágítást kapott. A fényszórókat lézerrel vágott apró fénypontok díszítik, amelyek eleganciája a csillagos égboltot idéző tetőkárpitéhoz hasonló.

A megújult Phantom egyik legérdekesebb újdonsága a keréktárcsája.

A háromdimenziós, rozsdamentes acélból készült, háromszög alakú mintával díszített kerekek alternatívája egy elegáns teli keréktárcsa, ami a húszas évek Rolls-Royce-modelljeinek romantikáját idézi. Az anyaga szintén rozsdamentes acél, és a képeken látható, fényesre polírozott változata helyett lakkozott fekete kivitelben is lehet kérni.

A Rolls-Royce meghallgatta azoknak az ügyfeleknek a kérését is, akik korábban sötétített krómozott hűtőrácsot és ablakkeretet, vagy fekete motorháztető-betétet kértek, mert felvette ezeket az elemeket a kínálatba. Azoknak a vásárlóknak pedig, akik sofőr helyett saját maguk ülnének a Phantom vezetőülésébe – és a Rolls-Royce szerint egyre többen vannak –, érdekes lehet a vaskosabb karimájú kormánykerék.

A szövet reneszánsza

A modellfrissítés alkalmából az egyedi kiviteleket gyártó Bespoke részleg is bemutatott egy új modellt, amely egy keresett nemesfém, a platina ezüstfehér színéről kapta a nevét. A Phantom Platino egy újabb példája annak, hogy a bőrön kívül milyen alternatív anyagokkal lehet luxushangulatú belsőt alkotni. A Rolls-Royce első kísérlete ezen a téren a Phantom Serenity volt, amely kézzel hímzett selyemkárpitot kapott.

A Phantom Platino első üléseit ugyan bőrrel vonták be, de a hátsók szövetkárpitozásúak.

A kéttónusú belsőt két különböző szövet kombinálásával hozták létre: az egyik egy tartós, de fényűző megjelenésű olasz textil, a másik pedig bambuszszálakból készült, és a fényes felülete miatt esett rá a választás. Mind a két anyagot ismétlődő mintával szőtték, és a Spirit of Ecstasy alakjának stilizált formájával díszítették.

A nemes kárpit a Phantom Platino műszerfalán, az egyedi alkotásoknak helyet adó Galériában is megjelenik,

a dizájn pedig a mellette lévő időmérő órán is visszaköszön. Az óra kerete egy hagyományos anyag modern kivitelezésével készült: 3D nyomtatású kerámiából. A csillagos égboltot mintázó tetőkárpit is egyedi ebben a modellben, az alakzat valósággal vezeti a szemet az utastér hátsó része felé.

„A vásárlóink úgy érezték, hogy a Phantomon nem lehet javítani, és ugyan természetesen tiszteletben tartjuk ezt a nézetet, de úgy gondoljuk, hogy mindig lehetséges, sőt szükséges, hogy finoman továbblépjünk az abszolút tökéletességre való törekvésünkben” – mondja Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója, aki Sir Henry Royce-t idézte:

„A kis dolgok teszik a tökéletességet, de maga a tökéletesség egyáltalán nem kis dolog.”

Az egyediség gyönyörködtet

A Rolls-Royce az utóbbi évben több egyedi megrendelésre készült Phantomot is megmutatott, például azt, amely a hawaii fafajtától lesz különleges, vagy azt, amelyet egy japán műalkotás mintájára az Hermès dekorált ki, az idő relativitását megidéző limitált szériás modellt pedig Albert Einstein idézetével díszítették.

FOLYTASD EZZEL
Nincs lehetetlen – a Porsche Exclusive Manufaktur minden kívánságot teljesít
Kalapács alá kerül a filmtörténelem leghíresebb autója
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom