Close
A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom

A luxus alternatíváját villantja fel a megújult Rolls-Royce Phantom

A Phantom a luxusautók között is kiemelt helyet foglal el, a stílusos dizájn és a mérnöki munka legjavát képviseli, ezért a modellfrissítése során megőrizték mindazt, amit a vásárlók szeretnek benne, de néhány érdekes opcióval bővítették a kínálatát.

A Phantom neve egyet jelent a fényűző tökéletességgel, időtlen eleganciája miatt tisztelet övezi az egész világon. A nyolcadik generációját 2017-ben mutatták be, és a vásárlók arra kérték a Rolls-Royce-t, hogy ne változtassanak sokat az ikonikus modellen, ezért csak finoman módosították a dizájnt. Valójában nem is arról szól a Phantom megújulása, hogy min kellett változtatni, sokkal inkább arról, hogy mit őriztek meg ezen az eleve kiváló luxusautón.

A húszas évek romantikája

A legfontosabb megtartandó tulajdonsága a Phantom tekintélyt parancsoló megjelenése, amit tovább fokozott a hűtőmaszk felett, a nappali menetfények közötti új, polírozott díszléc. Az ikonikus hűtőrácsot jobban a karosszériába integrálták, és a nemrég bevezetett Ghost mintájára sejtelmes háttérvilágítást kapott. A fényszórókat lézerrel vágott apró fénypontok díszítik, amelyek eleganciája a csillagos égboltot idéző tetőkárpitéhoz hasonló.

A megújult Phantom egyik legérdekesebb újdonsága a keréktárcsája.

A háromdimenziós, rozsdamentes acélból készült, háromszög alakú mintával díszített kerekek alternatívája egy elegáns teli keréktárcsa, ami a húszas évek Rolls-Royce-modelljeinek romantikáját idézi. Az anyaga szintén rozsdamentes acél, és a képeken látható, fényesre polírozott változata helyett lakkozott fekete kivitelben is lehet kérni.

A Rolls-Royce meghallgatta azoknak az ügyfeleknek a kérését is, akik korábban sötétített krómozott hűtőrácsot és ablakkeretet, vagy fekete motorháztető-betétet kértek, mert felvette ezeket az elemeket a kínálatba. Azoknak a vásárlóknak pedig, akik sofőr helyett saját maguk ülnének a Phantom vezetőülésébe – és a Rolls-Royce szerint egyre többen vannak –, érdekes lehet a vaskosabb karimájú kormánykerék.

A szövet reneszánsza

A modellfrissítés alkalmából az egyedi kiviteleket gyártó Bespoke részleg is bemutatott egy új modellt, amely egy keresett nemesfém, a platina ezüstfehér színéről kapta a nevét. A Phantom Platino egy újabb példája annak, hogy a bőrön kívül milyen alternatív anyagokkal lehet luxushangulatú belsőt alkotni. A Rolls-Royce első kísérlete ezen a téren a Phantom Serenity volt, amely kézzel hímzett selyemkárpitot kapott.

A Phantom Platino első üléseit ugyan bőrrel vonták be, de a hátsók szövetkárpitozásúak.

A kéttónusú belsőt két különböző szövet kombinálásával hozták létre: az egyik egy tartós, de fényűző megjelenésű olasz textil, a másik pedig bambuszszálakból készült, és a fényes felülete miatt esett rá a választás. Mind a két anyagot ismétlődő mintával szőtték, és a Spirit of Ecstasy alakjának stilizált formájával díszítették.

A nemes kárpit a Phantom Platino műszerfalán, az egyedi alkotásoknak helyet adó Galériában is megjelenik,

a dizájn pedig a mellette lévő időmérő órán is visszaköszön. Az óra kerete egy hagyományos anyag modern kivitelezésével készült: 3D nyomtatású kerámiából. A csillagos égboltot mintázó tetőkárpit is egyedi ebben a modellben, az alakzat valósággal vezeti a szemet az utastér hátsó része felé.

„A vásárlóink úgy érezték, hogy a Phantomon nem lehet javítani, és ugyan természetesen tiszteletben tartjuk ezt a nézetet, de úgy gondoljuk, hogy mindig lehetséges, sőt szükséges, hogy finoman továbblépjünk az abszolút tökéletességre való törekvésünkben” – mondja Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója, aki Sir Henry Royce-t idézte:

„A kis dolgok teszik a tökéletességet, de maga a tökéletesség egyáltalán nem kis dolog.”

Az egyediség gyönyörködtet

A Rolls-Royce az utóbbi évben több egyedi megrendelésre készült Phantomot is megmutatott, például azt, amely a hawaii fafajtától lesz különleges, vagy azt, amelyet egy japán műalkotás mintájára az Hermès dekorált ki, az idő relativitását megidéző limitált szériás modellt pedig Albert Einstein idézetével díszítették.

nagy sztori | rolls-royce phantom | rolls-royce | luxusautó

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram