Close
A romantikus utazás egy klasszikus formája támad fel ismét Európában

A romantikus utazás egy klasszikus formája támad fel ismét Európában

Hálókocsik működnek Európa-szerte, de néhány új vonalat indítanak be idén a kontinens nagyvárosai között.

Decembertől kezdve hálókocsikra válhatunk jegyet Bécs és Párizs között München érintésével, illetve Zürich és Amszterdam között Köln érintésével. 2023 decemberétől járatok indulnak el Berlin és Bécs, illetve Brüsszel és Barcelona között.

2024 decemberétől pedig elindítják a Zürich és Barcelona közötti járatot. A járatok késő délután, este indulnak, és másnap reggel, délelőtt érnek a célállomásra.

A Reuters szerint Ausztria húsz új vonatot állít forgalomba, és reményeik szerint ezek a járatok évi 1,4 millió utast fognak szállítani.

Bőár a fapados légitársaságok olcsó jegyárai miatt a vonatozás veszített népszerűségéből, sok érv szól mellette. A pályaudvarok a városok közepén kapnak helyet, a felszállás kényelmesebb, nem kell órákkal korábban kiérni a beszálláshoz, és meg lehet szakítani az utazást a célállomásig vezető városokban.

A vonatozás egyre népszerűbb formája az utazásnak. A Svédországban terjedő flygskam mozgalom lényege, hogy a svédek csökkentsék a felesleges repülést, és helyette a vonatozást válasszák. A luxusvonatozás mint jelenség nem szűnt meg soha, erre bizonyíték a Belmond Royal Scotsman létezése is, amely áprilistól ismét szállítja utasait a skót felföldön át. Itthon is vannak látványos vonalak, idéntől emeletes panorámakocsikon gyönyörködhetünk a Dunakanyar szépségében.

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom