Close
A romantikus utazás egy klasszikus formája támad fel ismét Európában

A romantikus utazás egy klasszikus formája támad fel ismét Európában

Hálókocsik működnek Európa-szerte, de néhány új vonalat indítanak be idén a kontinens nagyvárosai között.

Decembertől kezdve hálókocsikra válhatunk jegyet Bécs és Párizs között München érintésével, illetve Zürich és Amszterdam között Köln érintésével. 2023 decemberétől járatok indulnak el Berlin és Bécs, illetve Brüsszel és Barcelona között.

2024 decemberétől pedig elindítják a Zürich és Barcelona közötti járatot. A járatok késő délután, este indulnak, és másnap reggel, délelőtt érnek a célállomásra.

A Reuters szerint Ausztria húsz új vonatot állít forgalomba, és reményeik szerint ezek a járatok évi 1,4 millió utast fognak szállítani.

Bőár a fapados légitársaságok olcsó jegyárai miatt a vonatozás veszített népszerűségéből, sok érv szól mellette. A pályaudvarok a városok közepén kapnak helyet, a felszállás kényelmesebb, nem kell órákkal korábban kiérni a beszálláshoz, és meg lehet szakítani az utazást a célállomásig vezető városokban.

A vonatozás egyre népszerűbb formája az utazásnak. A Svédországban terjedő flygskam mozgalom lényege, hogy a svédek csökkentsék a felesleges repülést, és helyette a vonatozást válasszák. A luxusvonatozás mint jelenség nem szűnt meg soha, erre bizonyíték a Belmond Royal Scotsman létezése is, amely áprilistól ismét szállítja utasait a skót felföldön át. Itthon is vannak látványos vonalak, idéntől emeletes panorámakocsikon gyönyörködhetünk a Dunakanyar szépségében.

FOLYTASD EZZEL
Még ebben a hónapban újranyit New York legelegánsabb szállodája
Irigyeljük kicsit a franciákat: mostantól olcsón vonatozhatják körbe az országukat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom