Miért nem kennek vajat a szendvicsükre az amerikaiak?

Néha egy véletlenszerű TikTok-videó kell ahhoz, hogy ilyen kérdéseket feltegyünk.

Ebben az esetben egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer a ludas, aki hamar felkapottá vált videójában  elmagyarázta, hogy a franciák –  szerinte – nagyon furcsa dolgot tesznek: vajat kennek a szendvicsükre.

"Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj" – mondja a videóban. Sokan ezt "undorítónak" tarthatják, szerinte valójában nagyon finom.

Az amerikai követők jelentős része kinevette Rollinst ezért az elemzésért,

holott rávilágított arra a kevéssé ismert tényre, hogy az amerikaiak nem értik, hogy vajat is lehet ám kenni a szendvicsre, nem csak majonézt.

De miért is nem népszerűek a vajas szendvicsek az Egyesült Államokban?

A magyarázat ott keresendő, hogy a csokoládéhoz hasonlóan az amerikai vaj nagy része is a lazább szabályozás miatt nem megfelelő minőségű; az európai vajnak magasabb vajzsírszázalékot kell tartalmaznia, mint az amerikainak, ezek a plusz százalékok pedig rengeteg ízt adnak hozzá.

Az amerikai vajat javarészt főzéshez és sütéshez készítik, és hacsak a fogyasztók nem járnak utána egy jobb minőségűnek, alapból nem sokat ad hozzá egy szendvicshez.

Bár a rizs elkészítése rendkívül egyszerűnek tűnik, milliónyi buktatója van. Könnyedén gumiszerűvé válhat, zabkása állaga lehet. Ha azonban tökéletes textúrát szeretnénk elérni, érdemes kipróbálni egy pofon egyszerű konyhai praktikát.

(Forrás: The Guardian, fotók: Getty Images)

szokás | szendvics | amerikaiak | vaj

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom