Close
A világ legdrágább salátája mellé a tál is a miénk lehet

A világ legdrágább salátája mellé a tál is a miénk lehet

A Los Angeles-i Beverly Hills Hotel fennállásának 110. évfordulóját egy ikonikus salátatállal ünnepli.

A szálloda Polo Lounge nevű éttermében az átlagosabb napokon negyvennégy dollárért (tizenhatezer forintért) kapható a saláta, mely az egyik helyi lovaspólósnak, Neil S. McCarthynak köszönheti a létezését. Az egyébként ügyvédként dolgozó férfi a ’40-es években a hely állandó vendége volt, és szerette maga eldönteni, milyen hozzávalók kerüljenek a tányérjára.

A McCarthy-saláta eredeti változata

Az étel klasszikus változata általában kétféle fejessalátát, grillezett csirkét, céklát, tojást és avokádót tartalmaz dijoni mustárral, pirított fokhagymával és balzsamecettel.

A szálloda a jubileumi évfordulóra azonban kreált egy luxusváltozatot

homárral, kaviárral és aranypehellyel,

melyet a francia Bernardaud porcelánház által készített tálban, egy üveg Dom Pérignon pezsgővel szolgálnak fel június 1. és december 31 között.

A saláta luxuskivitelben

Ennek ára a hotel alapításának évére tekintettel 1912 dollár (körülbelül 700 ezer forint), de ebben benne van a tál is, melyet a hotel híres rózsaszín-zöld banánleveles tapétája ihletett, és amelyet a vendégek hazavihetnek. A nem mindennapi fogásból származó bevétel egy részét egy Los Angeles-i műemlékvédelmi szervezet kapja majd.

A Polo Lounge

Talán nem téved nagyot, aki szerint jelenleg ez a világ legdrágább szállodai salátája, bár a túlárazott ételek mezőnye igen erős. A rekordot 2003-ban a londoni Hempel Hotel állította fel, ahol 635 fontért (284 ezer forintért) adták a Florette tengeri és földi salátát, amelyet Raymond Blanc séf készített a Florette nevű salátacég Nemzeti Salátahetének keretében.

A világ legdrágább hamburgere

Blanc kreációjában beluga kaviár, reszelt szarvasgomba, aranyforgáccsal megszórt burgonya, cornwalli rák és homár, valamint harminc éves balzsamecet kapott helyet. A világ legdrágább hamburgerét a holland Robert Jan de Veen állította össze, és ötezer euróért (majdnem kétmillió forintért) árulják a voorthuizeni De Daltons hamburgerezőben. Az Aranyifjú névre keresztelt fogást whisky aromájú füsttel ízesítik és olyan prémium összetevők kerülnek bele, mint a wagyu marha, a királyrák, a kaviár és a szarvasgomba.

Ha ezek után megjött a kedved egy jó kis salátához, kipróbálhatod ezeket a mennyei recepteket, és megtanulhatod a tökéletes vinaigrette titkát.

(Forrás: The Independent, képek: Dorchester Collection, De Daltons)

FOLYTASD EZZEL
Tíz ország, aminek egyedülálló kávékultúrája rabul ejt
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom