Close
Tőlünk egy karnyújtásnyira nyílik meg a világ leghosszabb függőhídja

Tőlünk egy karnyújtásnyira nyílik meg a világ leghosszabb függőhídja

Hivatalosan portugál, nem hivatalosan viszont nepáli vetélytársától veszi át a megtisztelő címet.

Csehországban, a Jeszenik-hegység lábánál található Dolní Morava üdülőközpontban épült fel a Sky Bridge 721, mely 721 méterével a világ leghosszabb gyalogos függőhídja.

A kilencvenöt méter magas és mindössze 1,2 méter széles építmény hivatalosan a Portugáliában található Arouca 516-tól veszi át a címet,

amelyet tavaly épp ilyen tájban adtak át, Nepálban azonban találunk egy ennél hosszabb, 567 méteres hidat, a baglungi Parbatban.

A parbati függőhíd

Persze a hídon kívül is akad bőven látnivaló, nyáron a varázslatos túraútvonalak, hegyikerékpáros-ösvények és a kalandpark miatt érdemes odalátogatni, télen pedig a síelés szerelmesei találhatják meg ott a számításaikat.

A Sky Bridge mellett egy ötvenöt méter magas, spirális sétány, a Sky Walk tetejéről is páratlan kilátás nyílik a völgyre, az Idő hídja elnevezésű, két kilométeres tanösvény pedig kilencven perc alatt végigvezeti a látogatókat a terület történelmén 1938-tól napjainkig.

A nyitás májusban várható, hogy pontosan mikor, az a Dolní Morava weboldaláról kiderül, ahogy még közelebbről megszemélhetjük a rekordert.

A tavalyi év igazán nem telt eseménytelenül a függőhidak rajongóinak, mert májusban nyitott meg ez a másik adrenalinbomba is,  mely felzárkózhatott a világ legfélelmetesebbjeinek sorába.

(Forrás: Time Out, képek: Unsplash, Pixabay)

 

Jeszenik-hegység | függőhíd | leghosszabb | csehország | Dolní Morava

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram