Close
Nehéz versenyen előzött meg gasztronómiai nagyhatalmakat a magyar Bocuse-csapat

Nehéz versenyen előzött meg gasztronómiai nagyhatalmakat a magyar Bocuse-csapat

Mint ismeretes, a kilencedik helyén végzett és ezzel bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjén a Veres István séf vezette magyar csapat. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán ide kapcsolódóan elmondta: “a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni“, ezt abszolválta a magyar csapat, és ott lehet a Bocuse d’Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

“Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig – jegyezte meg a szakember. – A mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt, és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely” – értékelte a magyar csapat teljesítményét.

Hamvas Zoltán szerint rendkívül erős volt a mezőny, és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani.

A gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország.

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki – emlékeztetett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán szerint a Bocuse d’Or megrendezésének egyik fontos üzenete, hogy a járványhelyzet idején is felhívja a figyelmet a minőségi gasztronómiára.

A gasztronómia a járvány idején is itt van, még ha világszerte és Magyarországon is egészen speciális utakat is kell találnia arra, hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Magyarországra például most nem utazhatnak be a külföldiek, ami a budapesti vendéglátást igen erőteljesen sújtja, eközben pedig a magyar közönség is ritkábban jár étterembe.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az éttermek mindent megtegyenek a vendégek biztonsága és bizalmának elnyerése érdekében. Tavasszal még nagy vita zajlott a házhoz szállítás és az elvitel kérdésében – a csúcséttermeknél ugyanis ilyesmi eddig nem volt jellemző –, mára azonban bebizonyosodott, hogy már mindenhol kísérleteznek ezzel, akár saját erős házhoz szállítással. “Ki kell mozdulni a komfortzónából” – hangsúlyozta Hamvas Zoltán.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Designfood/Fekete Antonio)

válogató | séf | veres istván | döntő | Tallinn

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram