Megmutatjuk a világ legsárgább éttermét

A mexikói tervezők ravasz tervet eszeltek ki egy újhullámos étterem egyediségének kidomborítására. A fogások központi alapanyagát használták inspirációként, a végeredmény pedig egyszerre lett meghökkentő, figyelemfelkeltő és újszerű.

Mexikóváros Condesa negyedének szűk utcájában az egyik legáltalánosabban használ alapanyagon, a tojáson alapuló új gasztronómiai koncepció vonzza az ételek szerelmeseit és az járókelők tekintetét. Ott született meg és nyitotta ki kapuit ugyanis a világ minden kétséget kizáróan legsárgább étterme.

Nem véletlenül ihlette meg a tojás a De Huevos nevű étterem homlokzatának és enteriőrjének tervezésekor a Cadena + Asoc dizájnerirodát: az étterem kínálatában található mindegyik fogás tartalmazza a sokoldalú élelmiszert.

A belső térben a szakavatott szemek még a tyúkól hangulatát is fel tudják idézni, az étterem előtt található kis terasz pedig tökéletes kényelmet biztosít mindazok számára, akiknek a szeme nehezebben tolerálja az enteriőr átható színvilágát.

Annak érdekében, hogy a fenntarthatóságot fokozzák és a helyi kistermelőket segítsék, a tojásokat lokális gazdaságokból szerzik be, a gazdák pedig közvetlenül az étterembe szállítják be az alapanyagot, ahol aztán chilaquiles (kukorica tortillákból álló hagyományos mexikói étel), taco, tükörtojásos hamburger és mindenféle friss és könnyű saláta készül belőle.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: The Raws)

mexikó | dizájner | étterem | tojás | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom