Nincs hova leülni, és éjszaka a táskádat is átkutatják a világ legstresszesebb állomásán

A Fleet Logging nevű cég a világ több metró- és vasútállomását vetette össze az alapján, hogy mennyi kellemetlenséget kell átélnie ott  az embernek.

A kétes értékű győzelmet pedig két hely is kiérdemelte. Az egyik a fehéroroszországi Minszkben található Uručča metróállomás, amely a címben említett jellemzőkkel bír, a másik pedig a prágai Praha-Čakovice.

Minszk

Az Egyesült Államokban az illinois-i Elgin állomáson a legmagasabb a kellemetlen élményekkel kapcsolatos vélemények aránya, és a hely a tisztaság terén is hagy kívánnivalókat, míg Dél-Amerikában a brazil João Pessoa városi vonalrendszerben található Jacaré állomást érdemes elkerülni, bár ez csak feleannyira stresszes, mint az első helyezett.

A Közel-Kelet és Közép-Ázsia legkevésbé idilli vasútállomásait Törökországban és Iránban találjuk, de az İzmirben található Emiralem állomáson is csak 36,4 százalékos a stresszfaktor.

Izmir

Ázsiát és Óceániát illetően az évente 25,46 millió utast fogadó kínai Harbin emelkedik ki, ahol az utasok több mint 76,9 százalékának vannak rossz tapasztalatai. A világ hatodik legstresszesebb állomása és Afrika első helyezettje az egyiptomi Jeddah, ahol 85,2 százalékos a stresszérték.

A kontinensrangsor második helyén holtversenyben a fokvárosi Bellville és a Kongói Köztársaságban található Missafou áll, 58,3 százalékkal.

A botswanai Palapye viszont 4,6 százalékos, figyelemre méltóan alacsony stresszértékkel maga a megtestesült nyugalom.

A londoni Piccadilly Line-on szintén viszonylag nyugodt a légkör, ami 28,6 százalékos feszültségfaktort eredményez, ellentétben a város legstresszesebb vonalával, a Victoria Line-nal, ahol a Blackhorse Road (52,6 százalék), a Vauxhall (49 százalék) és a Finsbury Park (45 százalék) állomások járulnak hozzá leginkább a megemelkedett stresszszinthez.

Nemrég az is kiderült, mely európai reptülőtereken leszünk jó eséllyel nagyon idegesek, és hol haladhatunk át úgy az ellenőrzésen, mint kés a vajon.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

 

vasútállomás | vasút | stressz | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom