Ilyen a világ legszebb barlangja, amit egyébként csak csónakkal lehet megközelíteni

Tetőablaka is van.

Portugália Algarve régiója minden nyáron nyaralók ezreit vonzza napfényben fürdő, aranyhomokos strandjaival, idilli halászfalvaival, ősi erdeivel és mesebeli kastélyaival, finom helyi ételeivel (és díjnyertes vörösborával), valamint lélegzetelállító tájaival.

Az ország legdélebbi területének zord tengerpartját meredek mészkősziklák és sziklaalakzatok határozzák meg, amelyek között rejtett strandok és titokzatos barlangok találhatók.

Közülük a leglátványosabb egyértelműen a Benagil.

A Portimao és Albufeira városok között, az azonos nevű strand és falu sarkán fekvő Benagil barlang húszmillió év alatt alakult ki az erózió következtében.

És bár a barlangok sötét és komor képet idéznek, ez a barlang minden, csak nem az.

Valószínűleg azért, mert a melegebb hónapokban szinte egyfolytában csónakok egész sora várja a turistákat, hogy bemehessenek. Ami miatt ennyire népszerű (és Instagram-pozitív), az a természetes, esőzések által létrehozott tetőablaka, amely rengeteg napfényt enged be. Benagil másik nagyon jellegzetes turistamágnes vonása pedig a leginkább apálykor élvezhető homokos strandja.

A lenyűgöző mérete és kupolaszerű belseje miatt gyakran katedrálishoz hasonlított tengeri barlangnak két bejárata van, melyeket a mészkősziklákhoz csapódó hullámok alakítottak ki.

Benagil egyébként része Algarve leghíresebb és legfestőibb túraútvonalának, a Hét függő völgynek is, amely egy kb. tizenkét kilométeres, part mentén vezető, lenyűgöző kilátást biztosító szakaszon vezet végig.

Biztonsági okokból a tetőablak körüli terület el van kerítve, de az ösvényről így is be lehet lesni a belsejébe. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt a természeti csodát, csak akkor van rá esélyed, ha csónakkal vagy  kajakkal indulsz el.

Bár technikailag úszva is elérhető, de a sziklás partvonal, a hullámok és az alkalmanként veszélyessé váló viharos tenger miatt nem ajánlott.

A Benagil barlang Algarve egyik népszerű látnivalója, ezért ha elkerülnéd a tömeget, akkor érdemes kora reggel vagy késő este felkeresned.

Új-Zéland epikus tája számos filmest megihletett már, békeidőben pedig szabályosan vonzza a turistákat. A hófödte hegyek, a mély tavak és a lenyűgöző csendes-óceáni strandok mellett hihetetlen látványosságokat rejtenek kiterjedt barlangrendszerei is.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

barlang | legszebb | Benagil | algarve | világ

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom