Close
Trükkös módszerrel hatalmazta fel magát az Egyesült Államok az orosz magánrepülők lefoglalására

Trükkös módszerrel hatalmazta fel magát az Egyesült Államok az orosz magánrepülők lefoglalására

Egy manhattani szövetségi bíróság hétfőn felhatalmazást adott az amerikai kormánynak arra, hogy az lefoglaljon két, Roman Abramovics orosz milliárdos tulajdonában lévő luxusrepülőgépet.

Azt viszont egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a kormány tudja-e, hol található jelenleg a 350 millió dollár értékű Boeing 787 Dreamliner és a 60 millió dolláros Gulfstream G650 ER. A kereskedelmi minisztérium annyit közölt, hogy a Gulfstream március 12-én Isztambulból Moszkvába, másnap pedig Tel-Avivba, majd március 15-én ismét Isztambulból Moszkvába repült. A Boeing március 4-én érkezett Dubajból Moszkvába.

Abramovics B787 Dreamliner-e

Ez pedig épp elég alap volt a bíróságnak arra, hogy kijelentse,

a repülők megsértették az Oroszországra vonatkozó exportszankciókat.

Ez azt jelenti, hogy mivel a gépek az Egyesült Államokban készültek, Abramovicsnak exportengedélyre lett volna szüksége ahhoz, hogy Oroszországba repüljön velük.

Gulfstream 650-es belülről

Ezért a kereskedelmi minisztérium akár járatonként 328 121 dolláros pénzbírságot is kiszabhat Abramovicsra, vagy közel egymillió dollárra büntetheti a három repülésért. A milliárdost egyébként személyében nem szankcionálta az Egyesült Államok az Európai Unióval és Nagy-Britanniával ellentétben.

Abramovics negyvenegy milliárd forintos villáját a francia hatóságok foglalták le, az orosz oligarchákat érintő szankciók viszont nem akadályozták meg, hogy újabb rekordra emelkedjen a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona.

(Forrás: Reuters, képek: Wikimedia Commons, Gulfstream)

magánrepülő | orosz oligarcha | milliárdos | roman abramovics | oligarcha

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom