Close
Háromszáz magánrepülő hagyta el Oroszországot a háború első napjaiban. Kiderült, hova mentek

Háromszáz magánrepülő hagyta el Oroszországot a háború első napjaiban. Kiderült, hova mentek

Íme, a felső tízezer első számú úti célja.

Korábban írtunk arról, hogy hogyan hatottak a szankciók az orosz magánrepülős világra, mostanra pedig az is kiderült, hogy mely úti célokra repültek el a legtöbben a háborút kezdeményező országból.

A Flightradar24 adatai szerint februárban közel ezer magángép hagyta el Oroszországot, ebből több mint háromszáz február 24. és 27. között indult útnak,

a legtöbb, vagyis hatvan, február 25-én szállt fel.

Az úti célok ötvenkét ország százharmincöt helyszínét foglalják magukban, a legtöbb járat (százöt) Franciaországba, Svájcba (száznégy) és az Egyesült Királyságba (hetvenegy) érkezett. Szintén népszerűek voltak a napfényes célpontok, például Ciprus és a Maldív-szigetek.

Február utolsó hetében a legtöbben Nizzát célozták meg, de szintén sokan utaztak Rigába, Genfbe és Dubajba, majd Helsinki, Belgrád és London következik a listán, de Zürich, Bécs és Tallinn is az úti célok között található.

Arról is készült lista, hogy hol regisztrálták az egyes, Oroszországból induló gépeket. Eszerint a legtöbbet Németországban jegyezték be, majdnem ötvenet, majd Ausztria, Málta és Portugália következik, és csak ezután jön Oroszország kevesebb mint harminc géppel, San Marinóval holtversenyben. Az első tízben szerepel a Man-sziget, Szerbia, Luxemburg és Anguilla is.

Eközben a kevésbé tehetős polgárok közül is sokan próbálnak menekülni minden létező módon, miközben a leggazdagabb orosz oligarchák körül egyre jobban szorul a hurok.

(Forrás: flightradar24.com, képek: Pixabay, Unsplash, flightradar24.com)

magánrepülő | oroszország | jet | menekülés | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram