Első installációjával a kreativitás születését ünnepli Koppenhágában a magyar divatmárka

A Koppenhágai Divathét nyitónapján mutatta be a installációját a magyar fenntartható divatmárka.

Az AERON Abstract Laboratory címre hallgató installáció egy beszélgetésből született a francia-dán művész Leila Guinnefollau, illetve a divatmárka alapító divattervezője, Áron Eszter között. Az alkotás a kreativitás genezisét örökíti meg, a pillanatot, amikor a gyerekek képzelőereje először lép működésbe játék közben olyan erővel, hogy

feloldódnak benne a valóság és a fantázia határai.

“Ki ne készített volna bájitalt levelekből és egy kicsi ebből, egy kicsi abból gyerekként, abban a kreatív hitben hogy mindaz, amit tesz, változást fog hozni a világba?” teszi fel a kérdést Guineefollau az alkotásról írott bevezetőjében. Ennek a gondolatnak a mentén,

egy laboratórium művészi interpretációja emelkedik a tér közepén:

az acélasztal betonlapján furcsa formájú, kézzel formázott üveg és kerámia tárgyak állnak, amelyek formáját a valóságot is meggörbíteni képes képzelőerő alakította.

A tárgyak részletek, amelyek egyenként és összességükben mind az AERON univerzumának esszenciáját jelenítik meg a befogadó számára: a márka föld színeire a dán homok, a márka gyökereire a Budapest térkép petricsésze reagál. Guinnefollau szabadon értelmezi Áron Eszter ambícióját, aki minden szezonban

egy visszafogott, mégis izgalmasan elegáns világot teremt a kollekcióval.

A szenvedéllyel töltött installáció ugyanakkor egy másik szinten is lehetőséget kínál az értelmezésre: misztikus erővel emlékezteti a befogadót a saját kreatív potenciájára. Az AERON Abstract Laboratory önismereti kalandra invitál, arra, hogy feltegyük a kérdést: mikor engedtük olyannyira szabadjára a képzelőerőnket, hogy az életünket olyan gondtalannak érezhettük, mint egy játékba merült gyerek?

Az AERON Abstract Laboratory című installációja augusztus 11., péntek délután 17 óráig látogatható a Koppenhágai Divathét alatt.

(Fotók: AERON)

koppenhága | installáció | divathét | aeron | márka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom