Ezért ajánlott mindig fotókat készíteni, mielőtt kijelentkezel egy Airbnb-ből

Amikor Airbnb-szállást keresünk, általában a vendégvéleményekkel kezdjük a szortírozást. De mi történik, ha a házigazda talál egy kiskaput?

Gary Leff, a View From the Wing munkatársa ismertette a lakáskiadások kapcsán terjedő érintő legújabb átveréseket. Leff szerint az opportunista házigazdák közül néhányan megpróbálnak több pénzt kicsikarni a vendégektől a tartózkodásuk letelte után – de csak azt követően, hogy a vendég (feltehetően) pozitív értékelést hagyott, vagy befejeződött az értékelési időszak.

Az egyik ilyen megtörtént esetben egy gyanútlan vendégnek például további ötszáz dolláros (180 ezer forintos) takarítási díjat számoltak fel (az eredeti takarítási díjon felül) az "extra" takarításért. A házigazda ugyanis  azt állította, hogy a vendég cigarettázott az otthonában, de még odáig is elment, hogy cigarettacsikkeket tett egy kávéscsészébe, majd elküldte a képeket az Airbnb-nek. A vendég ezzel szemben kijelentette, hogy "nem dohányzik és soha nem is dohányzott".

– Az Airbnb megvédte a házigazdát és elhitte a megrendezett fotókat. Nem fogok ötszáz dollárt  fizetni olyasmiért, amit nem tettem meg és nem is tennék. Volt már valakinek dolga ilyesmivel, vagy van valamilyen tanácsa ilyen esetekre? – írta a dühös vendég. – Sajnos már a kijelentkezés után rögtön pozitív értékelést írtam, de nem tudtam rájönni, hogyan lehetne ezt visszacsinálni – tette hozzá.

Mások is megosztottak ehhez hasonló történeteket. – A házigazda azt állította, hogy füvet szívtunk az ingatlanban, emiatt extra pénzt kért a mélytisztításért, mindössze percekkel azután, hogy pozitív értékelést hagytunk – írta egy felhasználó. Aztán egy olyan sztori is napvilágot látott, hogy a házigazda hat héttel a tartózkodás vége után próbált meg további pénzt kicsikarni bizonyos dolgok állítólagos megrongálódása miatt.

Éppen ezért, a legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha közvetlenül a távozás előtt fényképeket készítünk az ingatlanról, annak bizonyítására, hogy a lakást megfelelő állapotban hagytuk. Ebben az esetben elejét lehet venni a házigazda által kitalált történeteknek.

A biztonság érdekében pedig ügyeljünk arra is, hogy valamennyi kommunikációt és tranzakciót közvetlenül az Airbnb hivatalos oldalán bonyolítsunk le, soha ne utaljunk át pénzt közvetlenül a hostnak.

A rövid távú bérletek arról híresültek el, hogy olcsóbbak, mint a hotelek, mivel a vendégeknek nem kell fizetniük a helyszíni személyzetért. A Which? szerint azonban a járvány alatt annyira megnőtt ezek népszerűsége, hogy az árak is jócskán megemelkedtek.

(Forrás: Insidehook, fotók: Unsplash)

tipp | airbnb | fotó | készítés | csalás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom