Close
Aki bevállal egy külföldi utat, előtte mindenképp nézze át ezt a térképet!

Aki bevállal egy külföldi utat, előtte mindenképp nézze át ezt a térképet!

Nyilvánvalóan nem a mostani időszak a legjobb az utazásra, de az útra kelőknek sokat segíthet a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) interaktív térképe.

Ide kattintva ugyanis könnyedén át lehet böngészni, hogy egyes országokban milyen utazási korlátozások vannak érvényben, legyen szó tesztelésről, kötelező karanténról vagy a határellenőrzés pontos menetéről.

A térképen eltérő színkódokkal szerepelnek az országok, melyek az éppen aktuális helyzetet mutatják.

Ezek alapján négy kategóriát különböztetnek meg: a legsötétebb színnel jelölt országban teljes, a valamivel világosabban jelöltben részleges lezárás van érvényben, a kissé halványabb színű helyeken nincs korlátozás, míg a leghalványabban megfestett országok jelenleg felülvizsgálat alatt állnak.

A további részletek akkor derülnek ki, ha rákattintunk egyes országokra. Ekkor információk jelennek meg az érvényben lévő határellenőrzési szabályokról, az érkezéskor szükséges tesztelési procedúráról, illetve a bemutatandó dokumentumokról.

Bár a térkép kétségkívül hasznos, az IATA mégis azt kéri az utasoktól, hogy ne kizárólag ezt tekintsék információforrásnak, hanem elutazás előtt tájékozódjanak a hivatalos kormányzati oldalakról is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

utazás | IATA | hasznos | térkép | járvány

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram