Aki bevállal egy külföldi utat, előtte mindenképp nézze át ezt a térképet!

Nyilvánvalóan nem a mostani időszak a legjobb az utazásra, de az útra kelőknek sokat segíthet a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) interaktív térképe.

Ide kattintva ugyanis könnyedén át lehet böngészni, hogy egyes országokban milyen utazási korlátozások vannak érvényben, legyen szó tesztelésről, kötelező karanténról vagy a határellenőrzés pontos menetéről.

A térképen eltérő színkódokkal szerepelnek az országok, melyek az éppen aktuális helyzetet mutatják.

Ezek alapján négy kategóriát különböztetnek meg: a legsötétebb színnel jelölt országban teljes, a valamivel világosabban jelöltben részleges lezárás van érvényben, a kissé halványabb színű helyeken nincs korlátozás, míg a leghalványabban megfestett országok jelenleg felülvizsgálat alatt állnak.

A további részletek akkor derülnek ki, ha rákattintunk egyes országokra. Ekkor információk jelennek meg az érvényben lévő határellenőrzési szabályokról, az érkezéskor szükséges tesztelési procedúráról, illetve a bemutatandó dokumentumokról.

Bár a térkép kétségkívül hasznos, az IATA mégis azt kéri az utasoktól, hogy ne kizárólag ezt tekintsék információforrásnak, hanem elutazás előtt tájékozódjanak a hivatalos kormányzati oldalakról is.

Ez is érdekelhet:

Újraindítja a LOT a Budapest–New York járatait, de csak egy hónapra

Hetente négyszer közlekednek majd a Boeing 787-esek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

koronavírus | korlátozások | térkép | repülés | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom