Close
Alig várják az amerikaiak, hogy újra utazhassanak

Alig várják az amerikaiak, hogy újra utazhassanak

Mondjuk nem csak ők.

Az utazással kapcsolatos keresésekkel foglalkozó Skyscanner legújabb jelentéséből az derült ki, hogy a világjárvány által megváltozott körülmények ellenére sem csökkent az amerikaiak utazási kedve. Az új trendeket vizsgáló The New World of Travel, vagyis az Utazás új világa című publikáció szerint az internetes rákeresésekből arra lehet következtetni, hogy a többi országhoz képest az Államok lakói sokkal inkább be vannak sózva, ugyanis már nagyon várják, hogy újra biztonságosan útra kelhessenek.

2020 augusztusában mindössze hat százalékkal volt kevesebb a nemzetközi utakra történő rákeresések száma a 2019. augusztusi számokhoz képest – ez pedig azt mutatja, hogy az amerikaiak wanderlust-generátora nem állt csökkenő üzemmódba. Szintén 2020 augusztusát vizsgálva ugyanennyi százalékkal több keresést regisztráltak a belföldi úti célokra, mivel a Covid–19 rengeteg amerikai külföldi nyaralási tervét írta át, ezért sokan döntöttek úgy, hogy ha már külföldre nem tudnak eljutni, akkor hazájuk látnivalóit fedezik fel.

A jelentésből azt is megtudtuk, hogy a megkérdezett amerikaiak majdnem fele biztonságosnak tartja a belföldi utazást. Nem véletlenül kerekedtek fel tehát ennyien, hogy aztán bejárják az országukat és jobban megismerjék annak rejtett vagy éppen közismert kincseit.

A Skyscanner megadta azokat a városokat is, ahová a keresések alapján a legtöbben szeretnének eljutni valamikor 2021-ben. Ezek pedig: London, New York, Párizs, Tokió, Róma, Los Angeles, Honolulu, Athén, Pape’ete és Barcelona.

Az utazók rugalmas hozzáállása vélhetően a jövő évben is folytatódik, amennyiben a járvány a mindennapjaink része marad. Ez többek között azt jelenti, hogy sokan a szállásfoglalástól számított egy héten belül már útnak is indulnak. Ami a rugalmasságot illeti, a légitársaságok is követik ezt az irányt, hiszen a koronavírus miatt rengeteget lazítottak az átfoglalási és lemondási szabályokon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: TravelPulse, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom