Close
Nagyobb eséllyel csap beléd a villám, minthogy itt elkapd a koronavírust

Nagyobb eséllyel csap beléd a villám, minthogy itt elkapd a koronavírust

A repülést a világjárvány miatt hanyagolók fellélegezhetnek – legalábbis a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség (IATA) tanulmánya szerint. 

Sokan tartanak attól, hogy repülés közben megfertőződnek, de most alighanem egy picit megnyugodhatnak.

A statisztikák szerint ugyanis igen csekély az esélye annak, hogy valaki az utazás során kapja el a Covid–19-et.

Az IATA által publikált tanulmányból kiderül, hogy idén január és július között összesen negyvennégy ilyen esetet regisztráltak, miközben a járatokon 1,2 millárd ember fordult meg.

Ez tehát azt jelenti, hogy minden 27,3 millió utasból egy fertőződik csak meg, vagyis nagyobb esély van rá, hogy belénk csapjon a villám, minthogy egy gép fedélzetén elkapjuk a koronavírust.

Az IATA, az Airbus, a Boeing és az Embraer szakértői egyetértettek abban, hogy az arcot eltakaró maszk viselésének és a komoly hatásfokú HEPA-szűrőknek köszönhetően a kabinokban biztonságban vannak az utasok.

Az Embraer szerint például a maszkviselés sokkal hatékonyabb védekezés, mint amikor a gépeken szabadon hagyják a középső üléseket. “A fedélzetén a társadalmi távolságtartást a légáramlás biztosítja – mondta Dr. David Powell, az IATA orvosi tanácsadója. – Ennél jobb védekezés pedig nincs a repülőgépen.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Points Guy, fotók: Pixabay)

repülőgép | biztonságos | statisztika | utazás | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram