Sokaknak nem tetszik, amit ez az utaskísérő-szakszervezet javasol

A maszkviselési kötelezettség megszűnése után úgy tűnik, újabb problémával szembesülnek a légitársaságok.

Az American Airlines két év szünet után a hetekben kezdett újra alkoholos italokat felszolgálni a gépein, miután más légitársaságokkal együtt 2020 márciusában felfüggesztette az ételek és italok fedélzeti árusítását. Az átmenet azonban úgy tűnik, nem egészen gördülékeny.

A társaság utaskísérőinek szakszervezete azt kéri, hogy vezessenek be korlátozást, vagyis

két italban maximalizálják a rendelhető italmennyiséget

legalábbis a turistaosztályon. Attól tartanak ugyanis, hogy az esetenkénti erőszakos viselkedés nem szűnik meg a maszk kivezetésével, viszont az alkohollimit egy plusz biztosítékot jelentene ahhoz, hogy az utasok ne váljanak agresszívvé.

Több légiutaskísérő azonban nem ért egyet a javaslattal, mondván, hogy ezzel leginkább a jó magaviseletű utasokat büntetnék, és jobb lenne az a megoldás, hogy a már túl sokat ivott utasnak egyszerűen csak nem szolgálnak fel több pohárral.

Ráadásul, mint mondják, aki már úgy száll fel a gépre, hogy ivott előtte, annak akár plusz egy pohár is túl sok lehet.

Rövid repülési illemtanunkból kiderül, mit ildomos tenni és mit nem a fedélzeten, itt pedig arról írtunk, hogy milyen szabályokat ajánlott betartani a repülőgépek első osztályán.

(Forrás: Condé Nast Traveler, NBC News, képek: Unsplash, Getty Images)

 

 

american airlines | alkohol | alkoholfogyasztás | szakszervezet | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom