A svédek eléggé belejöttek a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásába, egymás után nyitják szokatlan helyeken az éttermeiket. Legutóbb egy mező közepén rendeztek be egyet, most megint hasonló koncepció mentén találtak ki valamit.
Mint megírtuk, a Värmlandben kialakított étteremben maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálják fel az ételt. A mezőn naponta csupán egy embert fogadnak, mert így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.
Az alkoholmentes borokban utazó Oddbird pincészet viszont szintet lépett a semmi közepére kihelyezett éttermi projekteket tekintve: Stockholm környékén összesen hat asztalt pakolt ki, méghozzá a legkülönfélébb területekre.
Az énidőt kereső, a biztonságos távolságot egészen biztosan megtaláló vendég asztalt foglalhat az erdő közepén, egy tóba benyúló stégen, vagy akár egy virágos réten is.
Az asztalokat a dán The Norrmans belsőépítész-duó újrahasznosított anyagok felhasználásával álmodta meg, a menüt a stockholmi Garba étterem két séfje, Linn Söderström és Marion Ringborg állította össze. A fogások mellé természetesen az Oddbird borait szolgálják fel.
Mehmet Gürbüzer az Oddbird képviseletében elmondta, mostanság nagyon sokan a külföldi úti cél helyett inkább belfoldön, a természetben nézelődnek felfedezni való után, és azokat a varázslatos helyeket keresik, melyek korábban nem igazán jöttek szóba.
A foglalás egyébként már elindult, az étterem a tervek szerint augusztus 20-án nyit majd.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Oddbird)
étterem | semmi | vendáglátás | természet | erdő | stég
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!